≫ 

Jaka Blažič razbio nejaki Partizan, novi težak poraz crno-belih za kraj nade o plej-ofu

Mučno je bilo gledati igru Beograđana u "Stožicama"

Košarkaši Partizana pretrpeli su još jedan bolan i ubedljiv poraz, u 17. kolu ABA lige izgubili su u "Stožicama" od Cedevita Olimpije koja je na pogon neverovatnog Jake Blažiča savladala goste rezultatom 78:65.

Bivši bek Zvezde meč je završio sa 28 poena, 5 skokova i 3 asistencije, zaradio indeks 30!

Ljubljančani su tako došli do 12. pobede ove sezone, i nastavljaju trku za sam vrh sa Zvezdom, Mornarom Budućnošću, Igokeom i Megom, ekipama koje su najviše pokazale, dok Partizan ovim porazom gubi baš sve šanse za prolaz u doigravanje, i do sada su one bile minimalne, a posle ovog debakla sve je jasno - crno-beli već od ovog momenta moraju na remont!

Nekako je već od starta meča bilo jasno u kom pravcu će teći i ova utakmica Partizana: Džons je vezao dve trojke, brzo se domaći tim rezultatski distancirao (imao 13:3 u 3. minutu), i održavao se u vođstvu gotovo 40 minuta!

Jedan jedini put Beograđani su preuzeli vođstvo sredinom treće deonice, posle vezanih trojki Pejža (50:48), međutim ekspresno su ga izgubili, za manje od minut, i opet je Blažič, uz Murića tada, bio čovek preokreta Olimpije - vratio je svoj tim na sedam poena razlike pred poslednjih deset minuta, lagano i autoritativno.

jaka blazic Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Poslednja četvrtina pokazala je koliko je ovaj tim Partizana zapravo zreo za remont - dve trojke Rupnika sa istog mesta, jedna na isteku napada, toliko su demoralisale Beograđane da su se negde već do sredine tog perioda praktično predali.

Domaći tim je stekao nedostižnih 16-18 poena prednosti, gotovo da nije bilo pravog otpora i želje sa druge strane da je mučno bilo i gledati igrače u crno-belim dresovima kako nevoljno čekaju kraj utakmice.

Neverovatno je kako su igrači Partizana sebi dozvolili takvu nonšalanciju i ravodušnost, ali to je već tema za dublju analizu kojom bi trebalo da se pozabavi Filipovski i njegovi saradnici.

Na kraju, konstatujmo i to da se iz tinskog sivila Partizana košgeterski izdvojio Jaramaz sa 15 poena, Pejdž je dodao 11, a Perkins 10.

Kod Ljubljančana, osim Blažiča, Peri je bio na svom nivou sa 14 poena, kao i Hopkns sa 10, a dobre role pružili su Rupnik i Murić, prvi sa 9, drugi sa 7 poena.

ABA liga, 17. kolo

FMP - Budućnost 88:99

Cedevita Olimpija - Partizan 78:65

Mornar - Borac 21:00

Nedelja

Cibona - Krka 19.00

Ponedeljak

Crvena zvezda - Mega Leks 18.00

Igokea - Split 21.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA