≫ 

Fener "pao" u produžetku, Kokoškov primio stotku, povreda Gudurića

Bez De Koloa, Veselog, Brauna, i većim delom meča bez srpskog beka, turski evroligaš nije uspeo da izvuče trijumf protiv Gaciantepa

  • 1
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea neprijatno su iznenadili svoje navijače pošto su poraženi od Gaciantepa na svom terenu u okviru turskog prvenstva, i to posle produžetka, rezultatom 102:97. Bio je ovo peti poraz tima Igora Kokoškova u domaćem šampionatu, tek sada zaostaje za liderom Efesom koji iz 18 mečeva ima stopostotan učinak i gotovo osigurano prvo mesto pred doigravanje.

Vredi reći da je Fener na ovom meču igrao oslabljen, nije bilo u sastavu dvojice najboljih igrača Veselog i De Koloa, odmorio je i Lorenco Braun, pa je Kokoškov priliku pružio igračima koji su dosad imali manju minutažu, ali daleko da se oni mogu nazvati rezervistima.

Ipak, gosti su čitav meč igrali na visokom niovu, vodili većim delom, tek na kraju posustali, ali su košem za produžetak ipak uspeli da "prežive", a onda u dodatnom vremenu da poraze favorizovanog rivala.

Za domaći tim igrao je i Marko Gudurić, bio je solidan sa 10 poena, ali za samo 12minuta u igri, pošto je doživeo povredu u jednom prodoru i uz lekarsku intervenciju napustio teren. Nadamo se da povreda našeg igrača nije teže prirode.

Daleko najviše u napadu pružili su Bobi Džekson sa 22 poena i Melih Mahmutoglu sa 17.

Kod gostiju, petorica igrača su gotovo podjednako poenterski doprineli velikoj pobedi.

Najefikasniji je bio Trevis Džemar Simpson sa 22 poena, Kenet Hejs je dodao 20, Rašard Keli 17, Mohamadu Žaite 15, uz ključni koš za produžetak, dok su Ismail Cem sa 14, te Ugur Čan sa 12 poena takođe dobro pogurali goste ka trijumfu.

Pomenimo i to da je za Fener debitovao Amerikanac Kajl O'Kvin, koji je nedavno stigao iz Filadelfije, i ostavio sasvim solidan učinak sa devet poena.

Neće ovaj poraz poremetiti mnogo toga u planovima ekipe koja svakako ima kvalitet da ide na titulu u Turskoj, a i u Evroligi je trenutno u velikom zaletu sa osam vezanih pobeda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srky

    31. januar 2021 | 17:03

    Zasto nema tabele ? Ako je mala na 17-om mestu nije to razlig da se ne prikazuje tabela. Bice ona i 18 po svoj prilici pa ne vredi izbegavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA