≫ 

Prvi u skokovima, po indeksu bolji samo Mirotić, Džejms, Tavares i Šved: Kakva šteta za Milutinova!

Srpski košarkaš se povredio i moraće na operaciju koja će da odvojiti od terena do kraja sezone

  • 0
NIKOLA MILUTINOV Foto: MN Press

Strašne vesti stigle su iz Moskve kasno sinoć kada je potvrđeno da Nikola Milutinov zbog teže povrede desnog ramena na meču protiv Bajerna neće moći da se vrati na parket sve do kraja sezone. Samim tim, neće moći da pomogne reprezentaciji u kvalifikacijama za Olimpijske igre i propustiće završnicu takmičarske godine u Evroligi i VTB ligi. A žal postaje još veći kada pogledamo brojke koje su ga pratile od oktobra, a koje kažu da je igrao košarku svog života.

Srpski košarkaš bio je ubedljivo najbolji skakač Evrolige, pošto je prosečno beležio 8,6 uhvaćenih lopti po susretu. Poređenja radi, drugoplasirani Valter Tavares na ovoj listi ima 7,8 skokova po utakmici. Inače, igrač Reala ima devet uhvaćenih lopti više od Milutinova, ali je nastupio na tri meča više.

Sveukupno, Nikola je imao najviše ofanzivnih skokova u Evroligi (čak 83), a kada je reč o defanzivnim skokovima završio je na šestom mestu sa 81 uhvaćenom loptom. A da stvar bude još fascinantnija, Milutinov nije dominirao samo u rubrici skokova...

Naime, srpski košarkaš ove godine šutira odlično iz reketa, gde je od samog početka zadao ritam i diktirao visoke procente. I kada pogledamo ovu listu nalazi se na šestom mestu Evrolige sa 65,7% uspešnosti, dok je uključujući slobodna bacanja taj prosek povećan na 66,3% i Milutinov se tu nalazi na sedmoj poziciji.

Prema sveukupno sakupljenom indeksu, Milutinov je na devetom mestu (336 poena), a kada pogledamo samo prosek, jer je neujednačen broj odigranih utakmica u Evroligi zbog korone, srpski igrač je tada na sjajnom petom mestu iza Nikole Mirotića, Majka Džejmsa, Valtera Tavaresa i Alekseja Šveda! Nikola je po meču beležio oko 17,9 indeksnih poena, što je prosek za svaku pohvalu.

Ali ni to nije kraj, Milutinov se nalazi među najboljih 20 igrača i kada je reč o procentima šuta za dva poena gde stoji na 15. mestu sa fascinantnih 66,4%, dok zauzima 18. poziciju kada uzmemo u obzir broj pogođenih šuteva iz reketa.

CSKA će samim tim imati za čim da žali, a mi se nadamo da će Milutinov dobro reagovati na operaciju i da ćemo ga što pre videti na terenu i u dresu reprezentacije Srbije.

Video: Jaka Blažič bez milosti protiv Partizana: Ubedljiv poraz crno-belih u Stožicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA