Počinju promene u Partizanu: Mika napušta klub, seli se u tim lidera nemačkog šampionata

Ludvigzburg i crno-beli dogovaraju finansijske detalje

  • 15
Erik Mika Foto: ABA liga / KK Partizan NIS

Sprema se vreme promena u košarkaškoj sekciji Partizana. Slabiji rezultati od očekivanih na regionalnoj sceni svakako će se odraziti na sastav u budućnosti, a kako stvari stoje jedan odlazak je već sasvim izvestan. Naime, Erik Mika bi vrlo brzo mogao da ode u Nemačku, gde ga trenutno traži lider prvenstva, ekipa Ludvigzburga.

Amerikanac je u Partizan stigao u avgustu prošle godine kao zvučno pojačanje, ali nije opravdao očekivanja čak ni približno, pošto je prosečno beležio svega 6,4 poena uz 3,7 skokova i jednu asistenciju. U prethodnim klubovima imao je značajno bolje proseke, što je Ludvigzburg nateralo da mu upute poziv, kako javlja Mozzart Sport.

Međutim, kako bi došlo do realizacije transfera, Partizan će morati da da svoj amin, a kako Mika u poslednje vreme ima samo epizodne uloge u crno-belom dresu, to verovatno neće predstavljati nikakav problem. U porazu protiv Cedevita Olimpije nije odigrao ni minut.

Finansijski detalji takođe će presuditi oko mogućeg transfera, pošto Amerikanac ima zagarantovan ugovor do kraja sezone u Partizanu. Ludvigzburg ne može da plati obeštećenje, ali će moći da isplati primanja Mike u beogradskom klubu. On je rad i da pristane na manju platu u Nemačkoj, samo kako bi dobio veću minutažu.

Video: Jaka Blažič bez milosti protiv Partizana: Ubedljiv poraz crno-belih u Stožicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jopa

    3. februar 2021 | 15:59

    Sada ce strucnjak Loncar da reaguje i dovede centra iz Pakistana i beka sutera iz Tadzikistana.

  • Nscz

    3. februar 2021 | 16:12

    Brod tone glodari beze voda nadire. A finale Evrokupa ? Evroliga?

  • sasa

    3. februar 2021 | 15:39

    Ovo je super svi idu samo Limar i ostali ostaju .Ha Ha Ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA