Oklahoma šalje Pokuševskog na kaljenje, u prvi tim se neće vratiti bar do sredine marta

Mladi košarkaš će igrati za razvojni tim u predstojećem „bablu“

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Talentovanog srpskog košarkaša, Alekseja Pokuševskog nećemo gledati u NBA ligi neko vreme. Njegov tim, Oklahoma siti Tander odlučio je da ga prosledi u svoj razvojni tim na kaljenje, a društvo će mu tamo praviti Taj Džerom, Mozes Braun i Džoš Hol. Deluje da će sve potrajati nešto duže, pošto je planirano da Oklahoma siti Blu igra u „bablu“ od 11. februara, pa sve do 5. marta.

Mladi Pokuševski je upisao nekoliko solidnih nastupa u predsezoni, ali se po početku regularnog dela nadmetanja nije nametnuo. Ruku na srce, provodio je solidno vreme na parketu, čak 17 minuta po meču u proseku, ali je dolazio do samo 3,3 poena uz 3,5 skokova. Dosta bolji je bio u odbrani, nego u napadu, pa su se u Oklahomi odlučili da preseku i promene mu sredinu.

Ova promena nije nužno loša, jer je kroz isti put prošao i Boban Marjanović, koji je često nastupao za Ostin Sparse, koji su filijala San Antonija, pre nego što je konačno stasao i obezbedio sebi mesto među najboljima i sada pravi društvo Luki Dončiću u Dalas Maveriksima.

Što se tiče Pokuševskog, od njega se dosta očekuje u Oklahomi i u razvojnom timu su spremni da mu daju veliku minutažu. Tamo će biti jedan od glavnih košarkaša, pa ako se dobro pokaže ima priliku da se već u martu vrati među prvotimce.

Najblistavija partija Alekseja Pokuševskog bila je ona protiv aktuelnog šampiona, Los Anđeles Lejkersa, kada je ubacio 10 poena, četiri skoka i tri blokade i pobrao brojne pohvale američke košarkaške javnosti. Nadamo se da će ih po povratku u dres Oklahoma siti Tandera biti još više.

Video: Jokić is on fire: Pogledajte kako je srpski centar nadmudrio protivnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA