Najbolji basket tim sveta svih vremena se raspao: Bulut i ekipa otišli u istoriju

Basket tim Novi Sad koji je harao planetom se raspao

  • 5
Dušan Domović Bulut Printskrin: Youtube/FIBA

Najbolji basketaški tim ikada, na prostorima Srbije ali i sveta, ekipa Novog Sada, doživeo je svoj kraj, pošto se ekipa raspada.

Tim Novi Sad za koji su nastupali Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Dejan Majstorović i Marko Savić , renije i Marko Gvero, više neće biti na okupu, pa je njihov prošlosezonski nastup na evropskom mastersu poslednji koji su odigrali.

Ova ekipa je postala zaista legendarna u okvirima 3x3 basketa, otkad je Svetska turneja započela 2012. godine. Od tada je Novi Sad titulu prvaka sveta osvajao četiri puta (2014, 2015, 2018, 2019) u devet sezona.

Košarkaški savez Srbije, KSS, dodela nagrada Dušan Domović nagradu KSS kao najbolji igrač basketa Foto: Marko Jovanović

Bio je to najdominantniji tim, pošto su srpski basketaši osvajali praktično sve što se osvojiti moglo, a 2018. su godinu završili neporaženi - 32 pobede, bez ijednog poraza!

- Tamaš je bio prvi igrač koji je napustio naš tim. Došli smo do zaključka da smo zajedno osvojili sve što postoji i odlučili smo da se rastanemo - rekao je Dejan Majstorović o kraju basketaškog tima Novi Sad, preneo je sajt FIBA.

Novi Sad je tokom svoje dominacije osvajao i Masters turnire u Pragu i Manili, dok je Domović Bulut 2015. bio MVP Svetske turneje, a 2016. i 2017. izglasan za najspektakularnijeg igrača basketa.

Ipak, posle svega osvojenog, ovi sjajni basketaši će imati priliku da uskoro ponovo zaigraju zajedno - na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada će pod zastavom Srbije pokušati da još jednom pokažu da su najbolji na svetu.

Ekipa Novog Sada je činila i važan deo reprezentacije Srbije koja je u basketu 3x3 bila šampion sveta 2012, 2016, 2017. i 2018. godine, osvajavši tu titulu četiri puta na ukupno šest takmičenja.

Video: KSS izabrao najbolje u 2019. godini, nije bilo dileme!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobrock

    3. februar 2021 | 18:08

    Uzmite još OI medalju i uživajte. Kapa dole za postignute uspjehe!

  • Pop

    3. februar 2021 | 18:57

    Steta sto niste dobili vise prostora,poznatiji ste u svetu nego u sopstvenoj zemlji.

  • ТоХ

    3. februar 2021 | 19:19

    Свака част момци на свему

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA