≫ 

Haos u Hali sportova: Perkins pogodio na dve sekunde do kraja za pobedu, živi nada za četvrtfinale!

Perkins apsolutni heroj, crno-beli gubili sa 18 poena razlike pred kraj prvog poluvremena!

KK partizan  - KK Lokomotiva Foto: MN Press

Katastrofa u prvom poluvremenu, a u drugom – rapsodija! Uspeli su crno-beli da naprave neverovatan preokret i da savladaju Lokomotivu na svom parketu, iako su u jednom momentu imali zaostatak od čak 18 poena. Dobrom igrom u odbrani u drugom poluvremenu, dijametralno suprotnom u odnosu na onu iz prvog, beogradski klub je uspeo da upiše pobedu i to kakvu - 71:69!

Prvo je Perkins na 32 sekunde do kraja pogodio trojku za izjednačenje, a onda je Markus Pejdž oteo loptu gostima. Partizan je imao napad za pobedu. Perkins je na kraju bio apsolutni heroj! Pogodio je za dva poena na četiri sekunde do kraja.

Mnogo je znoja moralo da bude proliveno kako bi do preokreta došlo i tako produžetka nade za plasman u narednu fazu. Za to će biti potrebna pobeda protiv Trenta u narednom kolu, koje je na programu tek za mesec dana, zbog obaveza klubova u domaćim kupovima. Ali uz igru kakva je prikazana u drugom poluvremenu, Partizan bi morao da izađe na teren u svakom narednom meču.

Za razliku od uvodnih 20 minuta kada je odigrana katastrofalna odbrana, crno-beli su u drugom poluvremenu zablistali. Lokomotiva ništa nije mogla da pogodi, iako se igralo veoma brzo. Sa druge strane, crno-bele je konačno krenuo šut, pa je sve bilo dosta lakše. Procenti su porasli, razlika se topila i ostvarena je ogromna pobeda. Možda i jedan od najvećih preokreta u Evrokupu od kako ovo takmičenje postoji.

Inače, Perkins nije bio najefikasniji u ekipi Partizana (postigao devet poena), već je to bio fantastični Rašon Tomas bez kojeg možda ne bi ni bilo drame večeras u Hali sportova. Krilni centar Partizana ubacio je 23 poena, imao je osam skokova i dve ukradene lopte i svojom energijom je povukao crno-bele napred. Dvocifreni je još bio Ognjen Jaramaz sa 11 poena, a kod Rusa se istakao Džordan Kroford sa 16 poena, zajedno sa Kevinom Hervijem koji je imao poen manje.

KK partizan  - KK Lokomotiva Foto: MN Press

Prva četvrtina krenula je serijom Lokomotive, koja je u jednom trenutku došla do osam poena prednosti, ali je Partizan preko raspoloženih Pejdža i Tomasa uspela nekako da se povrati i da uvede meč u egal. Igralo se koš za koš, gosti jesu vodili, ali nisu mogli da se odlepe puno rezultatski.

To su uspeli da učine na početku druge deonice, koja je defanzivno bila katastrofalna po crno-bele. Za razliku od prve, Partizan u nastavku nije služio na šut, pa su gosti vrlo brzo uspeli da dođu do tada maksimalnih 18 poena razlike. Tada je „proradio“ Markus Pejdž koji je sa dve trojke ipak Partizanu dao kakvu-takvu nadu pred drugih 20 minuta.

Drugo poluvreme donelo nam je neki novi Partizan na parketu. Sa druge strane, gosti nisu mogli ništa da pogode i razlika je polako, ali sigurno počela da se topi. Crno-beli su igrali fantastičnu odbranu i uspeli su da svedu Lokose na samo četiri poena za šest minuta. Samim tim, pred sam kraj su prišli na dva poseda zaostatka. Toliko je i bilo pred poslednjih deset minuta, jer su momci iz Krasnodara imali četiri poena razlike.

KK partizan  - KK Lokomotiva Foto: MN Press

Četvrta deonica donela nam je ponovo čvrstu igru na obe strane. Nije mogao Partizan ništa da pogodi, ali nije to mogla ni Lokomotiva. Delovalo je da će Rusi prelomiti meč na pet minuta pred kraj, ali je Partizan preko Perkinsa na 30 sekundi pred kraj došao do izjednačenja. Loptu je ukrao Markus Pejdž posle minuta odmora gostiju, pa je Partizan imao napad za pobedu. Odlučio se Perkins na šut, pogodio je, pa je veliko slavlje moglo da počne, pošto Rusi za preostalo vreme nisu mogli do koša.

Statistika utakmice:

Partizan: Mika 8, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić, Jaramaz 11, Veličković 9, Perkins 9, Janković 3, Radovanović, Tomas 23, Trifunović, Mozli

Lokomotiva: Vilijams-Gos 5, Kamings 5, Hervi 15, Motovilov 6, Kalnietis 2, Ilnicki, Kuminskas 2, Linč 10, Marčuk, Kroford 16, Gordon 7, Jemčenko 1

Tok utakmice:

4/4

10. minut (71:69) - Hervi zakucava, lep napad Lokomotive. PERKINS! Nerešeno je! Još 32 sekunde. GUBI LOPTU LOKOMOTIVA! Napad za Partizan... Prekršaj pravi Motovilov, još 17,8 sekundi. POGAĐA DŽOŠUA PERKINS! KRAJ!

9. minut (66:67) - Ognjen Jaramaz! TROJKA! Jedan poen zaostatka, au kakva drama sada u Hali sportova. Pogledaće sada sudije čiji je posed, pošto je lopta otišla u aut. Lopta je za Partizan, pravi faul Motovilov. Perkins ne pogađa za dva, a Tomas ne uspeva da se izbori za ofanzivni skok. Kakva šteta.

8. minut (63:67) - Nema poena ni Lokomotiva. Kakva drama. Pogađa Markus Pejdž! Jedan posed razlike. Ali Hervi pogađa, pa tajmaut traži Sašo Filipovski.

7. minut (61:65) - Rašon Tomas! Partizan je na jednom posedu zaostatka, ali je Linč uzvratio na asistenciju Kalnietisa. Onda gubi loptu Jaramaz, šteta, šteta... Promašuje trojku Kroford. Izlazi lopta iz koša Jankoviću.

6. minut (59:63) - Gubi loptu Lokomotiva, Tomas je uspeo da je "iskopa" i doda Jankoviću koji poentira. Ponovo je Partizan blizu. Blokada centra crno-belih, ostaje malo na satu za napad Lokosa. Napad za Partizan, isteklo je vreme.

5. minut (57:63) - Gordon je oba puta precizan sa linije za slobodna bacanja. Jaramaz ne pogađa, bori se, a lopta je za Lokomotivu, pošto je srpski košarkaš napravio prekršaj. U nastavku izgubljena lopta gostiju, a Perkins dobija tri slobodna bacanja. Pogodio je dva od tri.

4. minut (55:61) - Sada Motovilov krade loptu. Dobiće i dva slobodna bacanja nakon dugog napada Lokomotive. Jedno je pogodio, a potom je fauliran i Rašon Tomas na drugoj strani terena. Ni on nije uspešan prvi put, ali je drugi put precizniji.

3. minut (54:60) - Neće trojke Partizan, promašio je i Jaramaz. Kroford u ekipi Lokomotive pravi grešku u koracima. A tajmaut traži Sašo Filipovski. Akcija je za Pejdža, ali je nogom igrao Gordon posle minuta odmora. Potom greška u koracima Perkinsa, nije ovo bilo potrebno crno-belima. Motovilov užasno šuta za tri i lopta je za Partizan.

2. minut (54:60) - Tomas krade loptu, pa je gubi. Lokomotiva pogađa preko Kroforda, a Pejdž na drugoj strani nije uspešan na šutu za tri poena.

1. minut (54:58) - Greši Perkins u prvom napadu u četvrtoj četvrtini. Sam je Kamings na trojci, ne pogađa, a Hervi ispravlja to iz ofanzivnog skoka. Rašon Tomas je pogodio u narednom napadu.

3/4

10. minut (52:56) - Promašaj Gordona, na drugoj strani nema faula, iako je na ponovljenom snimku delovalo da je kontakta bilo. Ne kažnjava to Kalnietis, a Partizan propušta da ubaci poene u poslednjem napadu preko Perkinsa. Ipak, ima nade pred poslednjih 10 minuta, samo četiri razlike!

9. minut (52:56) - Nema pogotka Perkinsa, a Lokosi ne pogađaju, pošto dobru odbranu igra Tomas. Nema trojke Zagorca, a Erik Mika igra fantastično! Evo njegovog ofanzivnog skoka i poena, tajmaut traži Pašutin! Ne pogađa Hervi, a Pejdž mora napolje zbog rasekotine. Ništa od narednog napada Partizana, izgubljena lopta.

8. minut (50:56) - Kuzminskas promašuje zicer, ali lopta je i dalje za Lokose. Šteta, sada pogađa Kroford uz sirene i prekida seriju crno-belih. Ali odmah Mika vraća sa mnogo osećaja flouterom. Zaustavlja igru Hristodulu, jer se poklopac na parketu podigao... To je kratko trajalo, na svu sreću, pa je Lokomotiva u narednom napadu izborila poene preko Linča uz faul. On je promašio dodatno bacanje.

7. minut (48:52) - Jaramaz krade, pa gubi loptu. Nije uspeo Partizan da naplati grešku rivala. Onda je prekršaj načinio Zagorac nad Kuzminskasom. Kroford ne pogađa za dva, hvata loptu Pejdž. Mika na obruču pogađa, evo crno-belih na -4!

6. minut (46:52) - Faul u napadu Lokomotive, a Partizan nema sreće, jer lopta izlazi iz obruča. Vilijams-Gos je neprecizan, ništa ne može Lokomotiva da pogodi u drugom poluvremenu. Jaramaz mora za tri, ali nema koša.

5. minut (46:52) - Nema pogotka Motovilova na drugoj strani, ali je Mika izgubio loptu i Motovilov pogađa iz kontre. Šteta, može ovo da pokvari momentum. Ali sada je Mika fauliran i imaće bacanja, jer je Lokomotiva već iskoristila bonus. Pogodio je oba.

4. minut (44:50) - Faul u napadu Kamingsa, a onda je Pejdž promašio za tri. Potom je na skoku fauliran Mika, pa će crno-beli zadržati loptu u svom posedu. Prekršaj pravi i Motovilov. Ni Zagorac ne pogađa sa distance, pa lopta dolazi u ruke Lokosa. Kroford ne pogađa, a Jaramaz je fauliran čime je Lokomotiva iskoristila bonus. Evo Partizana na -6 posle pogotka Mike.

3. minut (42:50) - Gubi loptu Erik Mika. Nema trojke Hervija, Jaramaz stiže do lopte i uspeva Tomas da pogodi. Partizan odavno nije bliži Lokomotivi, pa Pašutin traži tajmaut.

2. minut (40:50) - Kalnietis promašuje za tri, a hvata loptu Mika. Ostaje Zagorac sam na šutu za tri, ali je neuspešan. Kamings je izblokiran, a loptu hvata Tomas. Onda konačno pogađa Jaramaz i evo Partizana na 10 poena zaostatka. Brzo je potom prekršaj načinio Erik Mika. Kroford promašuje sa distance.

1. minut (37:50) - Zakucavanje Hervija odmah na startu drugog poluvremena. Partizan nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu, pošto Zagorac pravi grešku u koracima. Hervi promašuje za tri, a Tomas u kontri dolazi do poena, možda i prvih lakših na ovom meču.

2/4

10. minut (35:48) - Nema trojke Veličkovića, a Nikola Janković je uspeo da se izbori za slobodna bacanja iz ofanzivnog skoka. Centar Partizana je promašio oba, ali kapiten Partizana dolazi do lopte. A onda novi prekršaj nad Jankovićem. Sada je prvo pogodio, a drugo ne. Kamings promašuje polaganje, pa poslednji napad u poluvremenu ima Partizan. Jaramaz za tri - nije uspešan i to je to za ovo poluvreme. Crno-beli u teškoj poziciji.

9. minut (34:48) - Nemoguća trojka Markusa Pejdža iz step-beka, a Janković je napravio faul i poništio lep potez svog saigrača iz prethodnog napada. Oba bacanja su prošla kroz mrežicu. Onda Pejdž pogađa novu trojku, pa tajmaut traži Jevgenij Pašutin. Srećom po crno-bele nema poena posle minuta odmora gostiju, koji su loptu poslali u aut.

8.minut (28:46) - Kuzminskas vodi Lokomotivu do još veće prednosti, a onda Partizan "dobija" i faul u napadu, pošto je Vil Mozli napravio glupost pod košem. Sada srećom nema trojke Kalnietisa, a crno-beli iz pozicionog napada uspevaju da izbore faul, ali to je poslednji mali koji su gosti mogli da daju.

7. minut (28:44) - Rusi nastavljaju da obasipaju koš Partizana, jer je Hervi bio uspešan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Promašaj iz teške pozicije za Veličkovića, a Vilijams-Gos pogađa preko šume igrača i to je velikih 16 razlike za Lokomotivu. Tajmaut je bio za Filipovskog, a onda blokada Linča.

6. minut (28:40) - Još jedan promašaj Partizana, a onda sreća za crno-bele pošto Lokosi ne koriste svoj napad. Pas za Tomasa, koji je sada uspešan. Potom greška u koracima Kalnietisa. Onda ogroman promašaj Pejdža za tri poena.

5. minut (26:40) - Kamings je fauliran na zemlji. Pogađa trojku sada i Kroford, a potom prekršaj pravi Pejdž nad Motovilovim. Deluje da je Lokomotiva daleko napadački raspoloženija večeras, pošto Motovilov pogađa oba penala i donosi timu iz Krasnodara 40 poena na pola druge deonice.

4. minut (26:35) - Prolazi Motovilov do kraja, iako je bila jako teška pozicija. Lokomotiva ima 10 poena prednosti po prvi put na ovom meču. Samo na kratko, Rašon Tomas je uzvratio sa poludistance. Ali ne vredi, Kamings je ubacio trojku. Onda pogađa pod faulom Rašon Tomas, nije pogodio bacanje. Odjednom eksplozija poena na obe strane.

3. minut (22:30) - Prekršaj u napadu sada prave košarkaši Lokomotive. A Partizan poklanja gostima grešku u koracima. Ne uspeva da pogodi ni Kamings, a Partizan dolazi do skoka. Ipak ne, promenio je Udijanski odluku. Bez poena u prethodnih minut i po na obe strane terena.

2. minut (22:30) - Posle tajmauta prvo smo videli prekršaj nad Perkinsom na zemlji. Košarkaš Partizana se brzo pridigao posle pada, a onda je bacio er-bol na šutu za tri poena. To opet kažnjava Lokomotiva preko Kroforda pogotkom za dva poena. Onda pokušava Tomas za tri, ali ne precizno. Kroford mu "uzvraća". Ni Zagorac ne pogađa sa distance.

1. minut (22:28) - Zidao je Gordon protiv Jankovića, koji je morao da napravi prekršaj, ali se on desio na zemlji kaže Hristodulu. Onda poene uz prekršaj postigao Kroford, ali je promašio dodatno bacanje. Lopta ostaje za Lokose. Hervi onda neprecizan sa jedne ruke. Sada se Partizan spetljao u kontri, a Gordon to kažnjava i to je +6 za goste, pa Filipovski traži minut odmora već na startu naredne deonice.

1/4

10. minut (22:24) - Rašon Tomas je nekako van balansa ubacio težak šut iz reketa. Onda opet komplikuje Lokomotiva, Jemčenko je izborio bacanja, iako je lopta u jednom trenutku došla u ruke crno-belih. Promašuje prvo, a drugo pogađa. Partizan će imati poslednji napad na 18 sekundi pred kraj prve četvrtine. Ipak ne, faul u napadu je odmah po uvođenju lopte napravio Perkins. Hristodulu sada opominje košarkaše obe ekipe da će sledeći "dvoboj" kazniti tehničkom grešku. Kuzminskas pogađa flouter, a Tomas pogađa iz step-beka i to je kraj ove deonice.

9. minut (18:21) - Pokušao je sada Pejdž za tri, ali nije pogodio. A to kažnjava nekadašnji igrač Partizana, Najdžel Vilijams-Gos, koji je pogodio pod prekršajem. Dodatno slobodno bacanje je takođe pogodio, a brzo smo prekršaj videli i na drugoj strani. Bacanja je sada šutirao Perkins, koji je prvo pogodio, pa i drugo. Opet komplikuje Lokomotiva, a Kamings u poslednjem trenutku baca er-bol sa distance.

8. minut (16:18) - Grešku u koracima pravi Jemčenko. Mozli nije pogodio, ali jeste Rašon Tomas iz ofanzivnog skoka u narednom napadu Partizana. Kalnietis baca er-bol i Partizan kreće po izjednačenje.

7. minut (14:18) - Nije Lokomotiva iskoristila ni naredni napad, ali Jaramaz nije lepo ostavio loptu za Mozlija. Kažnjava to Kalnietis novim polaganjem. Malo je usporio igru Partizan u narednom napadu, a Jaramaz je promašio za tri.

6. minut (14:16) - Šta je sada pogodio Hervi, bukvalno u poslednjoj sekundi. Ali Veličković će imati dva slobodna bacanja na drugoj strani. Oba je pogodio kapiten crno-belih. Konfuzija u napadu Lokomotive, a Pejdž ne pogađa za tri.

5. minut (12:13) - Jaramaz je fauliran, dva prekršaja u kratkom intervalu prave gosti. Sam je na šutu sa distance Novica Veličković, koji postiže trojku. Faul u napadu pravi Redži Linč, Lokomotiva je naglo pala u igri. Jaramaz polaže i sada je samo poen razlike.

4. minut (7:13) - Nova greška košarkaša Partizana. Na drugoj strani Hervi to kažnjava i postiže nove poene za Lokomotivu, koja je sve bliža dvocifrenoj prednosti. Prolazi do kraja Veličković i ne dopušta Rusima da se tek tako približe. Hervi promašuje za tri, a Mozli hvata skok.

3. minut (5:11) - Bacanja su sada za Vila Kamingsa, koji je precizan oba puta za ekipu Lokomotive Kuban. Na drugoj strani igrači Partizana ponovo greše, pošto je Dangubić gazio aut-liniju. Ali gosti uzvraćaju poklonom, pošto Kalnietis pravi prekršaj u napadu. Pejdžu beži lopta, a Kroford pogađa iz driblinga i Rusi stižu do osetnije prednosti.

2. minut (5:7) - Veličković kupi ofanzivni skok i pogađa . Evo sada i prve trojke Partizana, a prethodno je Kroford pogodio sa distance za Lokomotivu.

1. minut (0:4) - Jaramaz, Pejdž, Veličković, Mozli i Dangubić su u startnoj postavi Partizana. Prvi napad crno-beli nisu iskoristili, promašio je Dangubić sa distance. Redži Linč na drugoj strani poentira za goste, a potom je načinjen faul u napadu od strane Novice Veličkovića. Novi poeni Linča u nastavku.

Pre meča: 

Loši rezultati Partizana u ABA ligi, a onda i dva poraza u Evrokupu dovela su crno-bele do ivice provalije. Zbog svega toga će današnji meč sa Lokomotivom Kuban sa pravom nositi epitet "meča sezone" za ekipu Saša Filipovskog, jer ih neuspeh faktički eliminiše iz dalje priče, pošto bi ostali na začelju tabele, dok bi Trento i Lokomotiva onda bili na skoru 2-2 i držali bi sve u svojim rukama.

Lokomotiva će na ovom meču moći da računa na Drua Gordona i Najdžela Vilijamsa-Gosa, koji su svojevremeno nosili crno-beli dres, a večeras će biti na suprotnoj strani igrališta. To će biti dodatni problem za Saša Filipovskog, pa će ekipa morati dodatno da se prilagodi.

U taboru Partizana nadaju se da će ovaj meč biti najbolji do sada u ovoj sezoni, ali da bi se to desilo biće potrebno da se slože brojne kockice. Sašo Filipovski je, pak, optimista.

Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je lopta okrugla i sve je moguće. Lično želim da nam ova utakmica bude najbolja do sada. Prvo što je važna, a drugo zbog nas i našeg samopouzdanja. Da odigramo sa najvećim mogućnostima - kaže trener Partizana.

Utakmicu će suditi iskusna trojka u sastavu - Hristos Hristodulu iz Grčke, Džozef Bisang iz Francuske i Eduard Udijanski iz Velike Britanije.

Video: Žreb za Kup Radivoja Koraća: Partizan i Zvezda mogu da se sastanu u polufinalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Topalović

    3. februar 2021 | 23:06

    Mrzim Zvezdu, OFK-a, Rad, Olimpijakos, Juventus, bas me briga za njih sve, jer ja zivim za tebe, Partizane volim teeeee...

  • Rokaj-Snimaj

    3. februar 2021 | 22:34

    A u Železniku muk. . .

  • Miki

    3. februar 2021 | 22:40

    Limenke ,spavate li mirno ? 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA