Zbog NBA igrača menja se pravilo za košarkaški turnir na Igrama u Tokiju?

Menadžment reprezentacije SAD traži da se promeni datum licenciranja igrača za turnir

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Olimpijske igre u Tokuju počeće 23. jula ove godine, a predviđeno je da košarkaški turnir počne 29. jula. Međutim, iz NBA lige stigla je informacija da će plej of ove sezone će početi 22. maja i trajaće najkasnije do 22. jula, što je dan pre početka Igara.

Zbog toga je direktor nacionalnog tima SAD Džeri Kolanđelo objasnio je da je od Međunaordnog olimpijskog komiteta ovaj košarkaški savez tražio izmenu pravila oko registracije igrača.

Ovo nisu normalna vremena. Ne možemo da odredimo tačan datum kada bi trebalo da prijavimo igrače za turnir. Zbog toga tražimo fleksibilnost, kako bismo mogli da imamo sve najbolje igrače na okupu. I promena pravila da se sastavi reprezentacija za OI šalju nekoliko nedelja ranije, ne bi bila dobra samo za nas nego, za sve timove – objasnio je Kolanđelo.

Ukoliko inicijativa SAD bude prihvaćena, ona bi sigurno donela i veće šanse selektoru Igoru Kokoškovu da u njegovom timu u Tokiju zaigra i Nikola Jokić. Centar iz Sombora i njegov Denver imaju najveće šanse od svih naših igrača u NBA da se domognu borbi za titulu.

Amerikanci su već isplanirali i da naprave “mehur” tokom finiša takmičenja u NBA u kome bi se obavile pripreme za OI, a u kome bi se osim njih, našle i reprezentacije Španije i Australije. Izbor je pao na ove timove zbog činjenice da imaju najviše igrača iz NBA lige od onih koji su se do sada već plasirali na Igre u Tokio. Ovaj “balon” će se održati u Las Vegasu.

Žreb grupa za OI odredio je da se reprezentacija SAD nadmeće protiv Francuske, Irana i pobednika kvalifikacionog turnira u Viktoriji, dok će Srbija, ukoliko prođe kvalifikacioni turnir, igrati u grupi B protiv Australije, Nigerije i prvoplasiranog sa turnira u Splitu. U grupi C je određeno da se nadmeću Argentina, Japan, Španija i pobednik turnira u Kaunasu.

Video: Kokoškov: Imamo u timu veterane i nekoliko beba..

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA