≫ 

Fener "preživeo" Beronovu seriju 10:0, Gudurić i De Kolo doneli Kokoškovu devetu uzastopnu pobedu!

Sjajan meč i novi trijumf tima srpskog selektora

  • 0
marko gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea nastavili su svoj veliki uzlet u Evroligi novom pobedom, devetom uzastopnom, i to u derbiju protiv Zenita rezultatom 92:84, uz još jednu sjajnu partiju srpskog reprezentativca Marka Gudurića.

Fenomenalni Gudurić meč je završio sa 19 poena, pet trojki iz sedam šuteva, 6 skokova i 4 asistencije, za indeks 23!

Sjajan meč za Fener, još jedan vredan MVP titule kola, odigrao je i Nando De Kolo, koji je ubacio gostima 24 poena, zabeležio i 7 asistencije, upisao indeks korisnosti 28.

Definitivno je ovaj dvojac bio najzaslužniji za pobedu tima našeg trenera i ulazak u Top 8 ekipa u Evroligi, gde je već odavno Zenit, koji jeste zabeležio treći vezani poraz, treći "tesan", ali je još jednom potvrdio da igra vrhunsku košarku.

Kod gostiju, odličan meč je odigrao bivši bek Zvezde Bili Beron, završio ga je sa 13 poena, i serijom 10:0 s kraja treće i na startu četvrte četvrtine, kada je Zenit preokrenuo i opasno zapretio trijumfom u Istanbulu.

Ipak, trio De Kolo-Veseli-Gudurić je danas bio nerešiv problem za igrače Ćavija Paskvala. "Leteći Čeh" je na kraju stigao do svog ovosezonskog proseka, imao ej 16 poena na svom kontu, ali i 4 asistencije.

Kod gostiju, koji su bili u stalnom zaostatku sve do pomenute serije Berona, Vil Tomas sa 21 poenom i Kej Si Rivers sa 14 su šuterski prednjačili uz, rekosmo, "haubicu" Berona.

Tek posle pretnje Zenita i "bega" na pet poena razlike (74:69) u 34. minutu, domaći sastav je "dodao gas", furioznom i preciznom igrom preokrenuo utakmicu i lišio je čak i neizvesne završnice.

Evroliga, 24. kolo

Četvrtak

Barselona - Anadolu Efes 86:88

Valensija - CSKA 105:103 (dva produžetka)

Petak

Fenerbahče - Zenit 92:84

Olimpijakos - Panatinaikos (u toku)

Bajern - Alba (u toku)

Asvel - Armani (u toku)

Real - Baskonija 21.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA