≫ 

Igokea je vodila, Partizan se vratio, ali su Jošilo i Klemons zadali konačan udarac crno-belima

Novi poraz Partizana u ABA ligi

FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Vodila je Igokea, uspeo je Partizan da se vrati nakon dvocifrenog zaostatka, ali je tim iz Laktaša ipak uspeo da upiše veliku pobedu i osami se na čelu ABA lige. Lošom igrom u poslednjoj četvrtini, momci Saša Filipovskog su prepustili pobedu gostujućem sastavu, u kojem je svoj pečat ostavio Marko Jošilo sa Entonijem Klemonsom - 75:83.

Oba igrača Igokee završila su meč sa po 16 poena na svom kontu, ali vredi pomenuti da su postigli možda i odlučujuće poene negde pred sam kraj poslednje četvrtine. Naročito se to može pripisati Marku Jošilu, koji je zaista pogađao iz nemogućih pozicija i vodio je ekipu iz Laktaša ka važnom trijumfu.

Utakmica u Hali sportova donela nam je sve što jedan ljubitelj košarke može da poželi – tempo, lepe poteze, pogotke i dinamiku. Sjajno su i jedni i drugi šutirali sa distance, videli smo nekoliko zaista odličnih zakucavanja i kada se podvuče crta, može se reći da je ovaj duel položio ispit kada je reč o kvalitetu.

Na kraju, pored pomenutih Jošila i Klemonsa, u ekipi Igokee su se istakli Dalibor Ilić koji je takođe postigao 16 poena, te Edin Atić, koji je odigrao jedan od boljih mečeva ove sezone i završio sa 13 poena. Što se tiče Partizana, ponovo je najbolji bio Rašon Tomas sa 18 poena, a dobru igru je ponovo pokazao Erik Mika koji je završio sa tri poena manje. Dvocifreni su redom još bili Markus Pejdž sa 14 poena, te Ognjen Jaramaz i Novica Veličković koji su dali po 11 poena.

Prvu četvrtinu bolje je započeo tim Igokee, koji je predvođen više nego raspoloženim Daliborom Ilićem, te Edinom Atićem uspeo da dovede goste na solidnu razliku. Međutim, crno-beli su uzvratili, nisu dopuštali momcima Dragana Bajića da se previše odlepe i tokom uvodnog kvartala smo uglavnom na snazi imali blagu prednost tima iz Laktaša.

Na samom početku druge deonice, Igokea je u jednom trenutku bila nadomak dvocifrene prednosti. Edin Atić je tada pogodio sa distance, ali je Partizan nešto angažovanijom igrom u odbrani i uz pomoć Rašona Tomasa uspeo da se vrati na posed zaostatka. Nije tim Saša Filipovskog zadržao tu energiju, pa je gostujući sastav ipak održao prednost na velikom odmoru.

Video: Igokea u blagoj prednosti posle prvih 20 minuta igre u hali Ranko Žerravica

Nije to izgledalo dobro za Partizan u trećoj četvrtini, pošto je Igokea preko Klemonsa došla i do dvocifrene razlike. Međutim, tim iz Laktaša je brzopletom igrom tu prednost brzo ispustio i prepustio je crno-belima. Dragan Bajić je besneo, dobio je i tehničku grešku pred sam kraj, ali je delimično i trgao ekipu. Jaramaz je, ruku na srce, igrao sjajno i faktički je vodio Beograđane ka pobedi u tim momentima.

U četvrtoj deonici na samom početku videli smo samo jednog igrača – Greja iz Igokee, koji je sam napravio seriju i Igokea je uspela da se odlepi. Pokušavao je Partizan preko Rašona Tomasa i Erika Mike da se vrati, u nekoliko navrata je u tome i uspeo, ali je Marko Jošilo pogocima iz zaista teških situacija presudio crno-belima.

Video: Igokea ceo meč vodila i na kraju trijumfovala protiv Partizana

Statistika utakmice:

Partizan: Mika 15, Zagorac 6, Pejdž 14, Dangubić, Jaramaz 11, Veličković 11, Perkins, Janković, Radovanović, Tomas 18, Trifunović, Mozli

Igokea: Klemons 16, Atić 13, Jovanović 4, Grej 7, Jošilo 16, Talić 1,  Ilić 16, Pot, Karmajkl 9, Fundić 1, Kondić

Tok meča:

4/4

10. minut (75:83) - Klemons sada pogađa, a Sašo Filipovski traži minut odmora. Igokea je blizu pobede. Ništa od poena, a Jošilo gotovo da potvrđuje pobedu Igokee. Perkins promašuje i to je to.

9. minut (75:79) - Pejdž je pogodio pod faulom, a Karmajkl završava utakmicu zbog faula. Ipak ne, sudije su većale i odlučile da je to faul u napadu. Poeni su priznati, jer je lopta izbačena pre prekršaja. No, Karmajkl ide da šuta bacanja. Promašio je prvo, a drugi put je bolji. Mika je pogodio na drugoj strani iz reketa. Klemons je neuspešan, imaćemo mi ovde dramu, ali Zagorac nije uspeo da pogodi za tri poena.

8. minut (71:78) - Kakav pogodak i Erika Mike! Gubi loptu Igokea, ali onda dolazi do nje i Jošilo je postigao nove poene sa distance.

7. minut (69:75) - Opet Igokea ne koristi napad, a Rašon Tomas je sada ponovo junak Partizana, jer postiže nove poene. Onda Jošilo pogdađa nemoguć šut i crno-beli opet imaju minus šest.

6. minut (67:73) - Jeste bio nesportski faul, ali Partizan to nije kapitalizovao. Jedno bacanje je pogodio samo Zagorac, dok je Jaramaz napravio grešku u vođenju. Potom trojka Jošila i nova izgubljena lopta Jaramaza. Rašon Tomas je naskočio i pogodio, nakon što su crno-beli preuzeli loptu.

5. minut (64:70) - Ni posle minuta odmora nema poena za Partizan, a Karmajkl pravi grešku u koracima. Erik Mika je došao do poena u nastavku. Faul na zemlji pravi Rašon Tomas, onda Jošilo pravi nesportski prekršaj nad Zagorcem. To je njegov četvrti prekršaj večeras. Gledaće se ipak ova situacija.

4. minut (62:70) - Nema poena Mike, a potom ne pogađa ni Rašon Tomas iz odbojke. Klemons sjajno probija i imaće dva slobodna bacanja, pošto je fauliran. Pogodio je oba i traži tajmaut Sašo Filipovski.

3. minut (62:68) - Stiven Grej jedini poentira u ovoj deonici, ovoga puta za tri poena. Tomas je sada bio sam na trojci, a lopta je ispala iz obruča. Grej nije pogodio na šutu sa distance na drugoj strani igrališta.

2. minut (62:65) - Perkins je ponovo neprecizan za tri, Jošilo pravi prekršaj u napadu. Kakva blokada nad Perkinsom, koji se i okliznuo. Zagorac je promašio za tri iz teške situacije.

1. minut (62:65) - Malo je nedostajalo da prvi minut prođe bez poena. Zagorac i Perkins su promašili za tri, ali je na drugoj strani Grej pogodio sa linije za slobodna bacanja svoja dva penala.

3/4

10. minut (62:63) - Trojka Klemonsa iz tajmauta, a Pejdž gubi loptu. Grej je izborio dva penala. Pogodio je oba, Jaramaz se tu ljutio zbog prekršaja, da bi u narednom napadu poentirao uz faul. Pogodio je i bacanje. Sjajna akcija za Atića, koji zakucava i Igokea ipak vodi na poluvremenu.

9. minut (59:57) - Tomas je pogodio dodatno bacanje, Partizan je došao do lopte nakon promašaja Jovanovića i Klemonsa, a fauliran je Jaramaz. Tehničku dobija Dragan Bajić. Pogodio je Jaramaz sva bacanja i poravnao je rezultat u potpunosti. Evo pogotka i tajamut traži Igokea.

FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

8. minut (53:57) - Sjajna igra Partizana u poslednjih nekoliko minuta. Prvo je Klemons pogodio bacanja, da bi u nastavku Jaramaz iz lej-upa smanjio na četiri razlike, a Klemons stopirao seriju crno-belih novim poenima. Onda i Tomas dolazi do važnih poena.

7. minut (49:53) - Tomas pogađa, potom Zagorac udara rampu, a Pejdž trojkom vraća Partizan u igru. Crno-beli su sada na dva poseda zaostatka.

6. minut (44:53) - Nema poena Veličkovića sa distance, da bi potom iskopao loptu za Partizan, koji će imati novi napad. Igokea je propustila drugi napad da uveća prednost, a Zaograc je agresivan i dolazi do bacanja. Nije precizan prvi put, drugi put je bolji. Greška u koracima Fundića.

5. minut (43:53) - Igokea je po prvi put na dvocifrenoj prednosti, a Mika je uleteo u komentatorsku kabinu, no nije povređen. Mora da reaguje Sašo Filipovski i tražio je minut odmora.

4. minut (43:51) - Kako lep potez Jošila sada, došao je do svojih novih poena, da bi potom Jovanović načinio ličnu grešku nad Jaramazom. Uzvraća kapiten Partizana, Novica Veličković novom trojkom, da bi Dalibor Ilić zakucao i odveo Igokeu na +8 posle pogođenog bacanja, jer je i fauliran.

3. minut (40:46) - Jošilo je fauliran na šutu za tri poena. Dva je pogodio košarkaš gostiju, a Partizan nije iskoristio svoj naredni napad.

2. minut (40:44) - Konačno nastavljamo, Mika promašuje iz odbojke, da bi potom Jaramaz načinio prekršaj na drugoj strani igrališta. Potom se Igokea malo spetljala i faul u napadu je načinio Karmajkl. Onda novi poeni za Miku iz asistencije Markusa Pejdža. Onda fantastičan napad i zakucavanje Ilića, četvrto!

1. minut (38:42) - Prvi napad je za Partizan, Veličković je šutao za tri, a pogađa Erik Mika iz odbojke nakon promašaja. Gubi loptu Igokea, da bi nakon toga faul načinio Dalibor Ilić. Komuniciraju sada sudije sa zapisničkim stolom, jer rezultat na semaforu nije ispravan. Potrajaće ova pauza.

2/4

10. minut (36:42) - Prekršaj nad Jošilom i onda nova bacanja. Pogodio je oba, pa tajmaut traži Sašo Filipovski. Promašuje Veličković nakon minuta pauze, da bi u nastavku Karmajkl odveo Igokeu na +7. Taman ceo napad za Partizan na kraju deonice. Prekršaj pravi isti košarkaš, a to je poslednji mali. Biće dva slobodna bacanja na dve sekunde pred kraj, a faul je napravio Jošilo. Mika polovičan i to je to.

9. minut (35:38) - Bila je i tehnička tu dosuđena klupi, a kaznio je to Klemons. Nakon toga sudije gledaju snimak da bi videle nad kim je napravljen prekršaj. Ilić je na kraju na liniji za slobodna bacanja i postigao je jedno od dva bacanja. Odlična odbrana Ilića nad Zagorcem, a u tranziciji Igokea gubi loptu na drugoj strani. Onda Zagorac pokušava iz okreta i pogađa.

8. minut (33:36) - Klemons je kratak na šutu za tri poena. Veličković je pokušao za tri, promašio, a Mozli je uhvatio skok. Onda sjajno dodavanje Jošila i faul Markusa Pejdža. Bacanja su, a pre toga će biti tajmaut.

7. minut (33:36) - Nema trojke za Partizan, a Dalibor Ilić je osetio prostor i došao do poena. U nastavku dva bacanja za Ilića, koji je fauliran. Pogodio je prvo, bio je to nezgodan prekršaj. Drugo nije, a novi faul na drugoj strani dosuđen je Greju. I onda trojka Novice Veličkovića!

FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

6. minut (30:35) - Pogađa i Džeki Karmajkl, a u narednom napadu Igokee sjajnu odbranu je odigrao Novica Veličković i "iskopao" loptu.

5. minut (30:33) - Trojka Ilića, pa trojka Pejdža, pa sjajan potez Rašona Tomasa i Partizan je ponovo na samo posedu zaostatka. Sjajnu košarku igramo u Hali sportova večeras.

4. minut (25:30) - Uspeo je Tomas da pogodi za Partizan, potom je Grej pogodio bacanje iz tehničke greške Radeta Zagorca, da bi u nastavku Markus Pejdž postigao još jednu trojku za crno-bele.

3. minut (20:29) - Pogađa iz tajmauta Igokea, a onda promašuje Rašon Tomas iz alej-upa. To kažnjava Edin Atić, koji dolazi do nove trojke. Sjajno igra ovaj košarkaš večeras. Onda Partizan gubi loptu, koja od nogu Mozlija odlazi u aut. Talić pravi faul u napadu.

2. minut (20:24) - Rašon Tomas je sada pogodio i došao do trećeg poena. Borbeni Tomas uzima loptu i dolazi do novog zakucavanja. Mora minut odmora da uzme trener gostiju, koji je veoma ljut na svoje momke.

1. minut (16:24) - Fundić je na početku polovičan sa linije penala, a u nastavku je napravljen faul nad Mozlijem. Bez bacanja, a Perkins baca loptu u aut i posed će biti za Igokeu.

1/4

10. minut (16:23) - Ni Rašon Tomas ne pogađa na drugoj strani, a Fundić je na ofanzivnom skoku i dolazi do novih poena za Igokeu. Onda promašaj Radeta Zagorca, a Talić je sa penala povećao na +7 za goste, pošto je pogodio samo jedno bacanje. Nema pogotka Perkinsa za kraj.

9. minut (16:20) - Ni Rade Zagorac ne pogađa za tri poena. Onda promašaj Talića iz teške pozicije. Potom lepa akcija crno-belih i Rašon Tomas je izborio penale. Promašio je prvo, a drugi put je uspešan. Nikola Jovanović promašuje polu-horog.

8. minut (15:20) - Spetljala se Igokea, a Zaograc je "udario" rampu, no posed ostaje za Igokeu. U nastavku novi prekršaj, ovoga puta je to učinio Markus Pejdž, pa će na liniju za penale otići Edin Atić. On je precizan samo jednom, a onda zakucava Mika i to lepo. Promašuje Atić za tri.

7. minut (13:19) - Sada je Erik Mika uspeo da se snađe i dođe do poena. Atić je promašio za tri iz pada, a potom je Mika fauliran u reketu, kada je Klemons video da neće moći da izađe na kraj sa centrom Partizana. Onda novi faul u napadu za ekipu crno-belih. Rašon Tomas je "krivac".

6. minut (11:19) - Nije zadovoljan Filipovski, traži tajmaut nakon što su Atić i Ilić realizovali alej-up. Gubi loptu Ognjen Jaramaz posle minuta odmora, a Karmajkl pogađa za Igokeu.

5. minut (11:15) - Novi poeni Edina Atića, koji beleži sjajan start večeras. Onda pravi i faul na drugoj strani. Dragan Bajić je dobio opomenu pred tehničku grešku, a Mika pravi novi faul u napadu. Entoni Klemons je na drugoj strani vratio Igokeu na +4.

FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

4. minut (11:11) - Jaramaz je kratak na šutu za tri, a Veličković pogađa trojku. Međutim, vrlo brzo vraća Edin Atić i pogađa novu trojku. Prekršaj u napadu svira Josip Radojković, a napravio ga je Erik Mika.

3. minut (8:8) - Fauliran je Novica Veličković, koji će imati dva penala. Oba su prošla kroz mrežicu, pa Partizan ponovo prilazi na posed zaostatka. Igokea nije iskoristila svoj napad, prvi put se to desilo večeras, a Veličković je kratak na šutu za tri, a Jaramaz je posle ofanzivnog skoka poravnao rezultat novom trojkom! Gubi Atić loptu...

2. minut (3:8) - Dangubić gazi aut-liniju i prepušta loptu Igokei. Edin Atić zatim postiže nove poene za Igokeu, a Klemons krade loptu. Novo zakucavanje Dalibora Ilića, koji je jako raspoložen!

1. minut (3:4) - Već u prvom napadu sjajno zakucavanje Dalibora Ilića, a potom iz izlazne kretnje za tri pogađa Markus Pejdž. Karmajkl uzvraća novim pogotkom, ovoga puta sa poludistance.

Startne postave:

Partizan: Mika, Pejdž, Dangubić, Jaramaz, Veličković

Igokea: Klemons, Atić, Jošilo, Ilić, Karmajkl

Pre meča:

Košarkaši Partizana danas pred sobom imaju novi veliki ispit u ABA ligi. Posle velike pobede nad Lokomotivom u Evrokupu, izabranici Saša Filipovskog pokušaće da protiv Igokee potvrde dobro raspoloženje i dođu do svoje tek osme pobede na Jadranu. Momci Dragana Bajića, sa druge strane, već imaju 13 upisanih trijumfa i nalaze se na prvom mestu na tabeli, što je podatak koji treba da izazove poštovanje.

Partizan je protiv Lokomotive slavio posle ogromnog preokreta pogotkom Džoša Perkinsa u poslednjem trenutku, iako je u jednom momentu gubio sa 18 poena razlike. Velika potrošnja energije bi, stoga, mogla da predstavlja problem.

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visnu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas. Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu i da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka, i ko ih više napravi, on gubi, a kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala - jasan je trener crno-belih, Sašo Filipovski.

Utakmicu će suditi trojka u sastavu Josip Radojković, Mario Majkić i Vladimir Vesković.

Video: Holdener duplirao prednost Partizana protiv Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xexe

    6. februar 2021 | 21:50

    Sledece godine derbi ABA 2 lige: Partizan protiv Tamisa

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. februar 2021 | 21:37

    А где им Мекинтајлер? А јел враћају млађаног Бирчу са позајмице да се коначно упали маКина😂😂😂

  • xd

    6. februar 2021 | 21:49

    Ove grobare dere ko stigne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA