≫ 

E sad je oborio rekord karijere! Jokić dao 50 poena, Kingsi "preživeli" istorijsku simultanku Srbina

Niko mu ne može ništa, neverovatan je Somborac!

  • 19
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Dajte ovom čoveku MVP trofej, da se više oko toga ne prave ankete, da se ne ide na glasanje!

Zaista, Nikola Jokić je u ovom trenutku, bez ikakve dileme, najdominantiji igrač najjače košarkaške lige na svetu, potvrdio je to i u utakmici protiv Sakramenta, istorijskoj za njega, pošto je oborio rekord karijere po broju postignutih poena na jednom meču.

Nikola je ubacio okruglo 50 poena Kingsima, samo nekoliko dana pošto je Juti isporučio 47, i tada su mu nedostajala dva poena da premaši prethodni lični rekord, ali nije se načekao da dođe do još jednog najboljeg košgeterskog ostvarenja ikad.

U statističke kolone uneo je i 12 asistencija, 8 skokova, iz igre je šutirao 20/33, za tri 3/6, bacanja 7/7, i sve to za 41 minut retko viđene, i tako raznovrsne simultanke.

Denver ipak nije uspeo da naplati spektakularnu rolu svog najboljeg igrača i slavi u prestonici Kalifornije, poražen je 119:114, iako je srpski centar gotovo sve vreme, igrajući ludačku simultanku sa odbranom Kingsa, održavao goste na bliskom rezultatskom odstojanju.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Nikola je posebno bio inspirisan u poslednjih nekoliko minuta meča, kada su Nagetsi jurnuli da istope prednost rivala, koja se kretala u rasponu od 6-10 poena od početka četvrte četvrtine.

U tim momentima Jokić je igrao bukvalno sam protiv Kingsa, uzimao je gotovo sve napade, svaki šut, za dva, za tri, polaganja, poludistancu - ubacio je 22 poena za četvrtinu i izjednačio dosadašnji rekord po broju koševa u jednoj deonici, postavljen upravo nedavno protiv Jute.

Somborac je do ludila dovodio ekipu Sakramenta, menjali su se čuvari na njemu iz napada u napad, ali je ishod po pravilu uvek bio isti. Nije pomogao mnogo Kingsima ni nekadašnji prvi defanzivac lige Hasan Vajtsajd, nemoćan je i on bio da uhvati Jokića i njegove genijalne poteze, međutim odbrana Denvera je potpuno zakazala večeras.

nikola jokić i hasan vajtsajd Foto: Tanjug/Ap
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Na svaki poen Jokića u tih poslednjih, odlučujućih pet minuta meča, Kingsi su uvek imali odgovor od nekolicine raspoloženih šutera. Smenjivali su se u seriji poena Sakramenta sjajni "ruki" Tajris Halibarton i lider ekipe Foks, a pobedu domaćeg tima sa penala su potvrdili Badi Hild i Herison Barns.

Pogledajte i jedan efektan potez centra Kingsa Hasana Vajtsajda koji je u ovoj situaciji "lupio" strašnu rampu krilu gostiju Džamajklu Grinu.

Čak četvorica igrača u pobedničkoj ekipi su prebacila 20 poena, Barns je bio najefikasniji sa 28, Foks je ubacio 24, Halibarton 23, a Hild 21! Upravo je neverovatna efikasnost ovog kvarteta i bila ključna da Kingsi slome otpor Jokića, jer na drugoj strani, osim Srbina, nije bilo prave i kontinuirane napadačke opcije, osim, eventualno, Milsapa, koji je meč završio sa 14 poena.

Barton i Moris su dodali po 11, a 10 je imao Grin.

Denveru je ovo bio 10. poraz ove sezone iz 22 utakmice, pa iako je ekipa 4. na tabeli Zapadne konferencije, jasno je da nema kapacitet da se upusti u ozbiljnu borbu za najviši plasman. Jokiću je pod hitno potreban saigrač koji ga može ispratiti u napadu, i rasteretiti ga.

Valja reći i to da su Nagetsi protiv Kingsa igrali bez druge udarne pesnice ekipe Džamala Mareja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davor

    7. februar 2021 | 02:06

    Bravo majstore...svaka ti cast👏👏👏👏🏀🏀🏀

  • Bosiljka

    7. februar 2021 | 07:37

    NIKOLA JOKIC JE JEDINSTVEN , ON JE FENOMEN...ON JE JEDNOSTAVNO NAJBOLJI KOSARKAS NA PLANETI. TO JE NAS SOMBORAC, NAS PONOS.

  • Vlajko

    7. februar 2021 | 05:04

    Ovaj nas Jokara je luuuud. Bravo kraljino.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA