Kakva pobeda! Mega imala 15 poena zaostatka, pa dobila Mornar košem Smita u poslednjoj sekundi

Svi igrači domaćeg sastava su potom utrčali na teren u znak slavlja

  • 5
KK Mega Soccerbet Foto: ABA liga (KK Mega Soccerbet / Ivica Veselinov)

Ima nešto čarobno u toj Hali sportova. Sredinom nedelje smo gledali ludački preokret Partizana protiv Lokomotive Kuban u Evrokupu, a danas je isto to učinila Mega u ABA ligi. Tim u ružičastim dresovima slavio je neverovatan trijumf, iako je pred kraj treće deonice gubio sa 14 poena razlike. Košem Dajšona Skučija Smita, Beograđani su upisali svoju dvanaestu pobedu u regionalnom takmičenju – 90:89.

Iako je bio heroj Mege, Dajšon Smit nije bio najefikasniji u njihovim redovima. Zapravo, nije bio ni dvocifren, pošto je meč završio sa devet poena i tri skoka. Poenterski su bolji od njega bili Milenko Tepić sa 11 poena, potom Malkolm Kazalon koji je imao 14 poena, Filip Petrušev je završio sa 19 poena, dok je Marko Simonović upisao 23 poena.

Sa druge strane, tragičar je bio Keni Gabrijel, koji je mogao sa dva pogođena slobodna bacanja da donese Mornaru veliku prednost pred završnicu, ali kada to već nije učinio, desilo se to što se desilo. On je meč završio sa slaba četiri poena, a najbolji je bio Marko Jeremić sa čak 28 poena, dok je Derek Nidam dodao 22 poena. Dvocifreni su bili Nemanja Gordić sa 13 poena, odnosno Džoni Hamilton sa 10 ubačenih poena.

Kao što smo rekli, posle početne inicijative Mege u prvoj deonici usledio je i veliki pad u nastavku. Mornar je drugu četvrtinu ubedljivo dobio (14:27) i činilo se da je tako postavio temelje novog trijumfa. Ni veći deo treće četvrtine nam nije doneo bitnije promene, ali se pred sam kraj domaći tim trgao i uspeo je da smanji sa -15 na -6 pred poslednjih deset minuta.

Jedino vođstvo Mege u četvrtoj četvrtini bilo je ono u poslednjoj sekundi. Mornar je konstantno imao prednost koja se kretala od tri do osam poena, ali je u poslednjem minutu ruka očigledno zadrhtala. To se može i zaključiti po promašenim bacanjima Kenija Gabrijela, nakon kojih je Dajšon Smit i pogodio za veliku pobedu.

ABA LIGA – NEDELJA

Mega Soccerbet – Mornar Bar 90:89

19.00: Split - Zadar

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    7. februar 2021 | 16:22

    Браво за њих...имали би мнооого веће шансе за плеј оф да нису онако пустили расходоване гробаре које сви развлаче по паркету...

  • Mikula m

    7. februar 2021 | 17:40

    Trener Jovanović u ponedeljak bio zarazen koronom,nije vodio ekipu protiv Zvezde.Brzo ozdravio a izolacija a milicija da ga zove da pita jel kuci.Zvezda ne moze da igra protiv Zalgirisa i Krke a moze kup.Postoje li i dalje pravila ili nisu ista za sve.

  • Šteta

    7. februar 2021 | 20:21

    Igraju hrabro protiv svih, samo da ih sudije nisu isekle protiv glodara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA