≫ 

Već je ušao u legendu: Pablo Laso izjednačio rekord po broju utakmica na klupi Real Madrida

Dugo je Lolo Sajnc bio stručnjak sa najvećim iskustvom na klupi Kraljevića

  • 2
Pablo Laso Foto: Nikola Tomić

Utakmica između Real Madrida i Estudijantesa u Endesa ligi nije bila preterano rezultatski interesantna. Kraljevići su na gostovanju lako savladali tim Alekse Avramovića, koji je ubacio 21 poen, ali je to bilo nedovoljno za ništa više od časnog poraza.

U centru pažnje je, ipak, bio Pablo Laso, koji je oborio rekord po broju utakmica na klupi Real Madrida. Tačnije, ovog vikenda ga je izjednačio sa Lolom Sajncom, a već tokom naredne nedelje će moći da ga obori. Ova dva iskusna stručnjaka su do sada provela po 734 utakmice na klupi tima iz Madrida.

Koliko dugo je ovaj rekord „stajao“ na snazi, govori podatak da je Sajnc još 1989. godine došao do ovog podviga sa 14 sezona na klupi Reala. Sa druge strane, bilo je potrebno deset sezona za Lasa da izjednači rekord, logično, zbog većeg broja utakmica u Evroligi i domaćem šampionatu.

On je vodio Real na 399 utakmica u Endesa ligi, 25 puta je to učinio u Kupu Kralja, 16 puta je stao kraj aut linije u Superkupu, a u 292 navrata je bio trener Madriđana u Evroligi. Dodajmo još dva nastupa na Interkontinentalnom kupu i podatak da Laso ima 77% pobeda i 20 titula sa Kraljevićima, pa je jasno odakle je toliko poverenje u Madridu ukazano poznatom treneru.

Video: Ibra luduje uz Nadu Topčagić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    8. februar 2021 | 07:25

    Ostoja sto im ne obecas Pabla Lasa i naravno sledece godine Evroligu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA