≫ 

Juta je lider NBA, pobedila je 15. put u 16 utakmica, samo ih je Jokić pobedio u ovom nizu

Džezeri se uspeli na vrh konferencije posle trijumfa nad Indijanom

  • 0
juta džez Foto: Tanjug/Ap

Sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu danas su odigrane mimo redovnog termina zbog centralnog sportskog događaja dana, Superboula, upravo zbog toga da bi i NBA igrači, kao i milioni Amerikanaca, natenane dočekali "utakmicu svih utakmica".

Zanimljivo je da je NBA u toku dana, uz saglasnost sa klubovima, naložila svim igračima da se striktno pridržavaju protokola po kome neće smeti da organizovano prate Superboul, kao do sada, već isključivo kod svojih kuća, bez okupljanja iz dobro poznatih razloga.

Elem, igrači Jute će svakako najviše uživati gde god bili, jer će do daljeg biti prvoplasirani tim u čitavoj ligi.

Džezeri su savladali Indijanu 103:95, i to bez jednog od lidera tima Majka Konlija, a to je ekipi Kvina Snajdera bila 15. pobeda u poslednjih 16 utakmica. Taj jedini poraz bio je onaj nedavni protiv Denvera posle Jokićevih 47 poena.

Od tada, Juta je vezala četiri trijumfa i popela se na čelo tabele Zapadne konferencije sa najboljim skorom u čitavoj ligi - 19:5.

Pobedu nad Pejsersima Juti je doneo Donovan Mičel sa 27 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Sjajni kombo bek Džezera je u Bojanu Bogdanoviću, koji je ubacio 18 poena, imao standardno dobru napadačku podršku, a trijumfu su isto tako doprineli rezervista Klarkson sa 17, te Gober sa 16 poena.

Kod Indijane, Sabonis je prednjačio sa 20 poena, Mekdermot je dodao 18, a Brogdon 15, uz veoma loše šutersko izdanje - 7/20 iz igre, 0/5 za tri.

U mečevima koji su odigrani u nedelju, pobede su još ostvarili Šarlot, Majami, Finiks i Sakramento.

Kingsi su samo dan nakon što su "uzeli meru" Denveru, savladali još jednog pretendenta na visok plasman, Los Anđeles Kliperse, rezultatom 113:110.

Centralna figura meča bio je Dieron Foks sa 36 poena, bio je nezaustavljiv plejmejker Kingsa, baš kao i u prethodnoj utakmici sa Denverom. Uz njega, Kingse su do pobede najjače gurali Badi Hild sa 22 poena, "ruki" Halibarton sa 13, te Holms sa 12 poena.

Kod gostiju, veteran Lu Vilijams je ovog puta odskočio sa rekordnom sezone od 23 poena, podbacio je Kavaj Lenard koji je dao 15, kao i Nikolas Batum, strelac samo 5 poena. Upravo su Batum i Vilijams bili tragičari u finišu, pošto na tri razlike u korist rivala nisu ubavili vezane šuteve za tri, te su tako propustili poslednju šansu za eventualnu pobedu.

Za Kliperse ovaj meč nije igrao Pol Džordž.

REZULTATI

Šarlot - Vašington 119:97

Indijana - Juta 95:103

Njujork - Majami 103:109

Finiks - Boston 100:91

Los Anđeles Klipers - Sakramento 110:113

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA