≫ 

Dončić je izjavom razbesneo sve u NBA, a onda su shvatili da je istina sve što je rekao

Mladi košarkaš je na samom početku karijere rekao da mu je lakše da da koš u NBA nego u Evropi

  • 1
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Slovenački košarkaš Luka Dončić u poslednje dve i po godine pokazuje da je jedan od asova u najboljoj ligi na svetu. Kada je došao govorio je da mu je lakše da postigne koš u Americi, nego u Evropi.

Tada su svi bili ljuti jer su smatrali da pokazuje nepoštovanje prema ligi i igračima. Međutim, dve godine kasnije shvataju da je to istina.

Dončić u proseku ima ove sezone 27,7 poena, 8,7 skokova i 9,3 asistencije, što je daleko mnogo više nego što je imao u Evroligi ikada.

- Mislim da je rekao ’Lakše mi je da postignem koš u NBA-u, nego u Evropi’ i svi su poludeli zbog toga. Govorili su da je to nepoštovanje. Međutim, Dončić je pokazao da je to istina - rekao je Drejmond Grin kome je Luka ubacio 42 poena na poslednjem meču pre nekoliko dana.

Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Grin napominje koliko je zapravo teško Luku čuvati.

- Kao defanzivac, vaš jedini cilj je da protivnika naterate da radi ono što ne želi. Što češće to činite, bićete bolji. Luku ne možete to da naterate. Ne možete da ga ubrzate, on ide svojim tempom. To je najveći izazov kada je on u pitanju", poručio je Grin.

Video: Marjanović držao Dončića da se ne pobije sa Markusom Morisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    9. februar 2021 | 21:12

    У нба се игра слабија одбрана све до плеј офа,у европи у ел је готово свака утакмица најважнија ј сезони и игра се под већим притиском,поготово што је он играо у реалу против којег сви имају мотив да играју,у нба нема фаворита све до плеј офа,у нба последња екипа може дс добије прву,у европи пак 8 екипа тешко долази до победе против мало боље рангиране екипе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA