Kokoškov srušio neslavan rekord, Fenerbahče izgubio od Tofaša u Istanbulu prvi put posle 21 godine

Novi bolan kiks za žuto-plave iz Istanbula

  • 0
KK Fenerbahče Foto: MN Press

Nakon užasnog starta sezone, naročito u Evroligi, Fenerbahče je uspeo da nađe neki svoj ritam. Na poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima upisana su samo dva poraza i oba su, zanimljivo, došla u nacionalnom šampionatu. A njemu ćemo večeras dodati još jedan, koji je bio prilično nezgodan, pošto je srušena lepa tradicija. Tofaš je posle 21 godine po prvi put savladao Fenerbahče na gostujućem terenu – 81:84.

To je bio ukupno šesti poraz za tim Igora Kokoškova u prvenstvu Turske, čime se dodatno udaljio od drugog mesta. Treće ne bi smelo da dođe u pitanje, pošto se upravo Tofaš nalazi iza sa tri pobede manje. To znači da u eventualnom polufinalu Fener ne bi imao prednost domaćeg terena, ukoliko bi se prvenstvo završilo sada.

Domaći su imali čak 12 poena prednosti večeras tokom treće deonice, ali je Tofaš uspeo da se vrati serijom 12:2, te da u poslednjoj deonici preuzme prednost. Uzvratio je i Fener serijom 7:0, čime je došao do vođstva od jednog poena u poslednjem minutu, ali je Marko Gudurić na 15 sekundi pred kraj izgubio loptu, a Devon Pursel je zakucao, te Nando de Kolo nije pogodio trojku za produžetak. Francuz je tokom meča imao i dve fantastične asistencije.

Najefikasniji u ekipi Fenera bio je upravo De Kolo sa 24 poena, a uz to je imao po četiri skoka i četiri asistencije. Pratili su ga Dešon Pjer sa 16 poena, te Jan Veseli i Tarik Biberović sa po devet poena. Marko Gudurić je meč završio sa sedam poena uz dva skoka i dve asistencije. Na drugoj strani, pomenuti Pursel je imao 20 poena, dok je Semaj Kriston upisao 13 poena.

Video: Marijana morala da silazi na teren da reši problem: Novo ludilo Nika Kirjosa i klinč sa Srpkinjom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA