"Dokazali smo da sa domaćim igračima možemo pobediti ekipe sa strancima": Muta veliča svoju decu

Iskusni stručnjak ostvario veliku pobedu protiv FMP Železnika u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

  • 4

Poslo mnogo godina jedan tim iz domaće lige pobedio je učesnika Jadranske lige na turniru Kupa Radivoja Koraća, a za to je odgovorna Vojvodina trijumfom nad favorizovanim FMP Železnikom. Novosađani su se plasirali u polufinale dominantnom i sigurnom partijom tokom čitavog meča, psole kojeg je trener Voše Miroslav Nikolić izrazio zadovoljstvo što je trijumf izboren sa domaćim igračima.

- Bez stranaca misliš? - pitanjem je uzvratio na pitanje novinara Nikolić "da je posle dugo godina jedan KLS tim savladao ABA ekipu".

Potom je nastavio:

- Dobro, čestitam mojim momcima, imali su priliku da pokažu svoj talenat, igrali su utakmicu srcem. Taktički smo bili malo slabiji, moji momci mogu još bolje da odiraju. Imamo jako dobru ekipu.  Što se tiče FMP-a, po kvalitetu je to tim sličan nama, ali je FMP u prednosti jer je odigrao više kvalitetnijih utakmica kroz ABA ligu. Mi smo dokazali da možemo sa našim domaćim igračima da pobeđujemo one koje imaju strance.

Pojasnio je Nikolić da nije isključivo za tim bez stranaca.

- Ja nisam za strance kad ne trebaju, a nama ne trebaju u KLS ligi, ali njima trebaju i tu nema problema. Ja forsiram našu decu i ova pobeda je kruna našeg rada. Drugi smo u KLS ligi, igramo dobro, to mi je mnogo važnije nego Kup. Ovde su sve kvalitetne ekipe i velika je razlika između KLS i ABA lige. Mi smo pokazali talenat i mislim da ima tu dosta igrača koji mogu konkurisati čak i za reprezentaciju - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA