Šuterska agonija Pokuševskog i u Razvojnoj ligi, Srbin prolazi kroz trnovit put u NBA

 
 ≫ 
  • 3

Moraće Aleksej da proadi na ovom segmentu igre

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski (18) odigrao je prvu utakmicu za razvojni tim Oklahome, u ligi rezervista NBA timova, i ponovo se mučio u šutu, zbog čega je, na kraju krajeva, i poslat iz "A" tima na kaljenje u slabiju konkurenciju.

Pokuševski je za 23 minuta, kao starter, postigao 5 poena uz veoma loš šut, 1/7 za dva, i 1/3 za tri poena. U statističke kolone uneo je i devet skokova, jednu asistenciju, tri izgubljene lopte i jednu blokadu.

Oklahoma je na kraju slavila ubedljivo protiv Solt Lejka, rezultatom 118:84, uz sjajnu partiju Antoniusa Klivlenda, koji je postigao 25 poena za pobednički sastav.

Definitivno će, dakle, naš košarkaš morati da poradi na šutu koji mu je glavna boljka od dolaska u NBA ligu. Pokuševski je, podsetimo, dobijao solidnu minutažu u NBA, ipak kako je vreme odmicalo, a njegove šuterske brojke bila sve lošije, postalo je jasno da će formu i samopouzdanje morati da traži među "drugopozivcima".

Oklahoma će najverovatnije do kraja sezone zadržati Pokuševskog u razvojnom timu i pratiti njegov dalji razvoj.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA