Protiv Tenerifa se provukli, Barsa ih razmontirala: Real zaleđen na -15 u finalu Kupa Kralja

Kori Higins sasuo je 20 poena u završnom meču, čime je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača finala

  • 0
KK Barselona

Foto: Twitter / Printscreen

Real je u borbi za prvi trofej u sezoni na terenu bio samo pet minuta. Nakon toga je glavnu ulogu preuzela Barselona, koja je dobro „izrešetala“ koš tima iz Madrida, do poluvremena došla do čak 52 postignuta poena i +21, a onda tu prednost znalački sačuvala do kraja – 73:88.

Na samom početku meča, ništa nije nagoveštavalo da ćemo gledati simultanku Barselone. Real je isprva diktirao tempo, ali je onda odjednom stao, gosti su napravili seriju od 14:0 i očas posla su došli do dvocifrene prednosti.

 

Ni druga četvrtina nije donela neki boljitak u igri Real Madrida. Napad je koliko-toliko funkcionisao, ali je odbrana bila katastrofalno loša. O tome govore i 32 primljena poena samo tokom drugih deset minuta, kada je napravljena i ključna prednost kluba iz Katalonije na ovom meču. Barsa je na poluvremenu imala nestvarnih +21.

Zato ne treba ni pominjati da je drugo poluvreme bilo samo odrađivanje posla. Prednost tima Šarunasa Jasikevičijusa je u jednom trenutku „dobacila“ i do 24 poena, ali se Real ipak svojski trudio da umanji bruku i u tome je uspeo. Tokom četvrte deonice ekipa Pabla Lasa prišla je nadomak jednocifrenog deficita, ali više od toga nije mogla, pa je Barsa upisala novi trofej u Kupu Kralja.

 

Najefikasniji u timu Barselone bio je Kori Higins sa 20 poena uz tri skoka čime je pokupio titulu najkorisnijeg igrača finalnog meča, dok je jedan od najboljih defanzivnih igrača Evrope, Volter Tavares bio najbolji u Realu sa 17 poena i devet skokova uz jednu asistenciju.

Video: Ibrina garaža vredna više od 10 miliona evra: Jedna marka automobila mu je miljenica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA