≫ 

Jokić je bog i batina: Nikola tripl-dablom srušio Lebrona i Lejkerse!

Uspeo je. Džoker je sa 23 poena, 16 skokova i 10 asistencija uz jednu blokadu bio ubedljivo najbolji na terenu

  • 11

Kakav meč Nikole Jokića, i to baš protiv Lebrona Džejmsa i tima aktuelnog šampiona NBA lige! Srpski centar je ekipu Denvera odveo direktno do pobede protiv Los Anđeles Lejkersa 122:105 ostvarivši tripl-dabl i zacementirao kandidaturu za MVP titulu ove sezone.

Osetio je Nikola da njegova ekipa prilično kuburi sa kontinuitetom i pored toga što on od starta sezone ne prestaje sa dabl-dabl učinkom, pa je iz petnjih žila dodao još više gas kako bi se savladao zvanično najbolji kolektiv u ligi.

Uspeo je. Džoker je sa 23 poena, 16 skokova i 10 asistencija uz jednu blokadu bio ubedljivo najbolji na terenu. Samo je Lebron mogao da ga isprati, ali i on mu je ostao za petama. Jokić je, ujedno, igrač koji je proveo najviše vremena na terenu, a za skoro 35 minuta je imao 7/16 za dva, 1/5 za tri i 6/6 sa slobodnih bacanja.

U Denveru smo gledali dva totalno drugačija poluvremena. U prve dve deonice palo je ukupno 134 poena, dok je u druge dve palo samo 93 poena. Pogotovo neefikasna poslednja četvrtina donela nam je jednu šahovsku partiju gde su Lejkersi uspeli da zategnu odbranu, ali im je ofanzivni potencijal pretvoren u jalovo oružje koje, kada je bilo najpotrebnije, totalno otkazalo.

Smenjivali su se čuvari na Jokiću, ali ni Mark Gasol, ni Entoni Dejvis, nisu uspeli da spreče srpsku zvezdu da zabriljira još jednom.

Video: Dejvis morao van terena posle duela sa Nikolom, čekaju ga pregledi: Jokić baš donosi tugu Lejkersima

Jokiću, koji je punio sve kolone, znantno je pomogao Džamal Marej koji je bio najefikasniji igrač meča sa 25 poena i nije neka nauka ukoliko se istakne da Nagetsi mogu najvećima da pariraju samo ukoliko Nikola i Džamal imaju saradnju na nivou.

Lebronu, koji se zaista potrudio da u direktnom okršaju dva glavna kandidata za MVP naslov pokaže ko je glavni, falila je samo jedna asistencija da upiše tripl-dabl (22 poena, 10 skokova i 9 asistencija), ali nije mogao da utiče na bolji ishod svog tima.

Video: Sapleo se, pa pogodio od table: Maestralna trojka Jokića za rekord karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sj

    15. februar 2021 | 08:19

    Bravoo legendoo

  • Bosiljka

    15. februar 2021 | 07:47

    NIKOLA JOKIC JE KRALJ KOSARKE. IGRA. SRCEM, SVOJIM TALENTOM. JEDNOSTAVNO JE NAJBOLJI KOSARKAS NA SVETU. A NAS SOMBORAC PA JOS IZ S R B I J E

  • 🏀

    15. februar 2021 | 09:04

    Živ bio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA