≫ 

Jokić upisao rođendanski tripl-dabl, ali je Marej zvezda večeri: Denver pregazio nemoćne Kavalirse

Nikolin saigrač ubacio je čak 50 poena, izjednačivši svoj prethodni rekord uz neverovatna 84% iz igre

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Proslavio je Nikola Jokić sinoć rođendan, dobio je pozivnicu za učešće na Ol-Staru gde će biti u prvoj petorci i želeo je svojim vernim navijačima da se oduži dobrom partijom. Nema sumnje da je u tome i uspeo, pošto je došao do svog 48. tripl-dabla u NBA karijeri, a Denver je došao do važne pobede na gostovanju Klivlendu, čime je nastavio borbu za plasman u plej-of – 103:120.

Ipak, Jokićevih 16 poena uz 12 skokova i 10 asistencija potpuno je uspeo da zaseni Džamal Marej. Neverovatni američki košarkaš još jednom je pokazao da ništa ne može da ga zaustavi kada ima svoje veče, a baš to smo imali priliku da gledamo noćas. Izjednačio je svoj rekord karijere u NBA ligi, postigao je 50 poena, ali su posebno impresivni bili njegovi procenti iz igre.

Toliko je sve ulazilo kroz obruč, da je Džamal Marej postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je postigao 50 ili više poena, a istovremeno imao preko 80 procenta na šutu za tri poena i iz igre (84%). Tek, povrh svega, ubacio je osam trojki iz deset pokušaja, a do rekorda je došao sjajnim zakucavanjem.

Denver je tako prekinuo seriju nešto lošijih rezultata i prilično dobrom igrom uspeo da savlada Klivlend drugi put u mesec i po dana. Pitanje pobednika gotovo da se nije dovodilo u obzir, a Nikola Jokić je večeras odigrao izuzetno „pametno“. Srpski košarkaš nije uzimao previše šuteva iz igre, ali je imao visoku realizaciju – 5/8 za dva i 1/2  za tri poena, dok je sa penala bio bez greške – 5/5.

Ovaj meč je utoliko važan za Denver Nagetse i zbog podatka da su večeras prvi put od 2006. godine imali dva igrača koja su postigla 20 ili više poena za jedno poluvreme – to su bili pomenuti Džamal Marej i Majkl Poter Džunior, koji je na kraju susret završio sa 22 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju. Poslednji, koji su pre njih uradili istu stvar bili su Džej Ar Smit i Karmelo Entoni.

Govoreći o ostalim susretima, vredi pomenuti sjajnu partiju Janisa Adetokunba koji je noćas protiv Oklahome došao do 29 poena uz čak 19 skokova i osam asistencija. Uz pomoć Krisa Midltona, koji je ubacio 20 poena i uhvatio osam lopti, nije bilo problema za Bakse da savladaju Tander – 98:85.

I Finiks je nastavio sa blistavim partijama predvođen odličnim Devinom Bukerom. Američki košarkaš ponovo je bio najefikasniji u svojoj ekipi ubacivši 23 poena uz četiri skoka i dve asistencije, koliko je na drugoj strani ubacio Zajon Vilijamson. Međutim, nije vredelo Nju Orleans Pelikansima ni što je Brendon Igram bio raspoložen i ubacio 25 poena, Sansi su se jednostavno prošetali do pobede na gostovanju – 114:132.

NBA REZULTATI

Klivlend – Denver 103:120

Orlando – Golden Stejt 124:120

Boston – Atlanta 121:109

Filadelfija – Čikago 112:105

Memfis – Detroit 109:95

Milvoki – Oklahoma 98:85

Nju Orleans – Finiks 114:132

Minesota – Toronto 81:86

Los Anđeles Klipers – Juta 116:112

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Nikola tripl-dablom srušio Lebrona i Lejkerse: Jokić je bog i batina!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA