Rezultati katastrofalni, ali to je vrh ledenog brega: Himki ne isplaćuje plate, Jović napušta klub

Srpski košarkaš rešio da preseče i da ode iz ruske prestonice

  • 7
Stefan Jović Foto: Marko Jovanović

Situacija u moskovskom Himkiju je iz dana u dan sve više alarmantna. Klub ne može nikoga da pobedi u Evroligi, u VTB ligi se kako-tako i snalazi, ali je finansijska konstrukcija ozbiljno uzdrmana i preti da se potpuno uruši.

Kako piše poznati litvanski košarkaški novinar, Donatas Urbonas, ruski klub već dva meseca kasni sa platama, što je naravno podgrejalo ionako lošu situaciju u samoj ekipi. Evroliga je čak zabranila Moskovljanima da registruju nove košarkaše zbog sveukupne situacije.

Zbog toga se sve više govori o odlasku onih najboljih igrača, a među njima je Stefan Jović. On je ove sezone prosečno beležio 23 minuta na terenu za Himki u Evroligi, a postizao je 7,3 poena uz 1,9 skokova i 4,2 asistencije. Uz to je imao 1,3 ukradenu loptu i tačno 10 indeksnih poena po meču. Samim tim, imao je najviše podeljenih lopti saigračima nakon Alekseja Šveda.

Nakon odlaska Stefana Jovića, u klubu iz moskovskog regiona od stranih igrača preostali su još samo Džordan Miki, Erik Mekolum, Dairis Bertans i Janis Tima, mada je poslednji dobio i rusko državljanstvo od kako se oženio poznatom ruskom pop pevačicom.

Video: Dejvis morao van terena posle duela sa Nikolom, čekaju ga pregledi: Jokić baš donosi tugu Lejkersima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA