Statistika Evrokupa: Marković i Teodosić „vode kolo“ u asistencijama, Anđušić peti poenter

Sjajan učinak košarkaša iz Srbije u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju

  • 0
Stefan Marković Foto: Marko Jovanović

Nakon kratke pauze zbog nacionalnih kupova i kvalifikacionog prozora za kontinentalna takmičenja, Evrokup se vraća iduće nedelje. Jedini srpski predstavnik u ovom nadmetanju, ekipa Partizana gostovaće Trentu, gde će pobeda biti imperativ ukoliko žele da se domognu četvrtfinala.

I dok čekamo utorak i sredu naredne nedelje, valja se podsetiti učinka u do sada odigranim kolima Evrokupa. A ovoga puta u centru pažnje nije nijedan košarkaš Partizana, već srpski igrač – Stefan Marković.

Naime, on je trenutno najbolji asistent takmičenja sa 92 podeljene lopte saigračima, što čini prosek od 7,08 na 13 do sada odigranih susreta. Sledeći koji ga na toj listi prati je Mantas Kalnietis sa jednom asistencijom manje, odnosno tačno sedam po meču.

I treće mesto pripada jednom igraču iz Srbije. Naravno, reč je o magičnom Milošu Teodosiću, koji je toliko puta očarao igrama u Seriji A, ali i u Evrokupu, gde trenutno ima 78 asistencija na 12 utakmica, odnosno 6,5 po susretu, što je takođe izvanredan prosek.

Govoreći o ostalim statističkim kategorijama, poenterski se najbolje istakao Erik Grin iz Bahčešehira sa 21,3 poena po meču, drugi je Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije sa prosekom od 18,5 poena po susretu, dok i Srbija ima svog kandidata. Danilo Anđušić koji nastupa za JL Burg je u ovoj kategoriji peti sa 17,4 poena po utakmici. Treba dodati i da je povređeni Džejkob Pulen iz Mornara četvrti sa 17,7 poena po pojedinačnom duelu.

U skokovima je prvi Alan Vilijams iz Lokomotive Kuban sa 12,5 uhvaćenih lopti po meču, a zanimljivo je da je bivši igrač Mege, Alfa Kaba zauzeo drugo mesto sa 8,9 skokova u proseku na 13 utakmica.

Video: Zagorac: Tea poštujem van terena, ali na parketu se borim za svoj klub

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA