Kokoškov nikoga ne otpisuje za OI i posebno hvali Petruševa: „Za mene on nije nikakvo iznenađenje“

Selektor istakao da je još rano govoriti o imenima za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

  • 1
Igor Kokoškov Printskrin: Youtube/Košarkaški savez Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je prebrodila iskušenja i sa dve pobede u Gruziji protiv domaćina i Švajcarske, osigurala plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, naš tim kroz sva tri prozora nije mogao da računa na neke važne igrače, koji igraju u Evroligi, ali je sa igračima koje je imao na raspolaganju, Igor Kokoškov napravio uspeh.

On je u razgovoru za Sportski žurnal istakao da je zadovoljan što je nacionalna selekcija uprkos svim problemima i nedaćama uspela da se domogne mesta među najboljim timovima Evrope.

- Cilj je ostvaren, reprezentacija je i pored takvih uslova završila prva u grupi i kvalifikovala se za Evropsko prvenstvo. Zasluge idu na adresu igrača koji su se vrlo motivisano i profesionalno ponašali u svim ovim akcijama. Jedna Litvanija koja je, baš kao i Srbija, zemlja košarke bila je na šut od ispadanja! Postojala je šansa da je Danska koja je po našim standardima, posebno u onim potcenjivačkim merilima nekošarkaška zemlja mogla da ih ostavi 'kod kuće' – rekao je Kokoškov.

Posebno je pohvalio Filipa Petruševa, koji je bio jedna od svetlijih tačaka našeg nacionalnog tima na svom debiju u reprezentativnom dresu.

- Jedna od svetlih tačaka u poslednjim utakmicama bio je Filip Petrušev. Odigrao je dobro, ljubitelji košarke su sigurno zadovoljni onim što su videli. On, doduše, ima zrelu sezonu u timu za koji igra i za mene to nije iznenađenje – istakao je selektor Srbije.

O eventualnom rosteru za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, Kokoškov nije mogao mnogo da kaže, jer problem predstavlja činjenica da se jedan deo sezone u NBA ligi poklapa sa održavanjem takmičenja u glavnom gradu Srbije.

- Razmatramo sve opcije. Pratimo igrače, u komunikaciji smo. Ne intenzivnoj, jer oni imaju zaista mnogo svakodnevnih obaveza i usmereni su na svoje timove. Bilo bi preuranjeno da odluke donosimo danas, jer toliko stvari će se desiti do juna. Imamo više ideja, planova i varijanti. Računamo na igrače koji su se igrali u prozorima, na one koji su bili na užem i širem spisku za kvalifikacije, kao i one koji iz objektivnih razloga nisu bili tu, jer igraju Evroligu i NBA. Sve opcije su na stolu, pratimo igrače, ne čekamo leto, jer do tada ima dosta posla – ističe Kokoškov.

Samim tim, nije mogao da govori puno ni o tome da li će se povređeni Nikola Milutinov i Bogdan Bogdanović naći u rosteru. Dug je period do početka Olimpijskih igara.

- U komunikaciji sam sa svim igračima, nikog ne bih otpisivao. Ni Nikolu, ni Bogdana koji se vraćaju iz povreda. U narednih pet meseci svašta pozitivno može da se desi u rehabilitaciji i vraćanju. Ne bih zaista o imenima, najviše bismo bili fer da ih ne pominjemo. A dobro znamo ko su vedete i vodeći igrači u svojim timovima, oni će sigurno biti i nosioci u nacionalnom timu – zaključuje Kokoškov u razgovoru za Sportski žurnal.

Video: Pogledajte fintu i strahovito zakucavanje Jokića za konačni pad Portlanda: Kao pored čunjeva!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA