≫ 

I Zvezda pamti meč bez slobodnih bacanja u Evroligi! Desilo se u prvom mandatu Radonjića na klupi

Makabi tog 15. decembra 2016. godine nije izveo nijedan penal u Beogradu

  • 1
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos 2017 Foto: MN Press

Potpuno neverovatan meč odigran je sinoć u Evroligi. Ekipa Real Madrida slavila je protiv Žalgirisa kod kuće (70:58), a da pritom nije izvela nijedno jedino slobodno bacanje, što je ostavilo u čudu trenera Kraljevića, Pabla Lasa.

On se posle utakmice u šali osvrnuo na ovaj podatak, upitavši novinara koji ga je intervjuisao kako da ovo objasni igračima i da li se ovo ikada ranije desilo u Evroligi. A odgovor je – jeste! I to na meču Crvene zvezde!

U 4.811 utakmica Evrolige koji su do sada odigrani, ovako nešto videli smo samo još u Beogradu. Reč je o meču između Zvezde i Makabija, koji je odigran 15. decembra 2016. godine, kada je crveno-beli sastav slavio sa neverovatnih 83:58, a na klupi se nalazio Dejan Radonjić u svom prvom mandatu.

Makabi tada nije izveo nijedan penal, što se može podvesti pod sjajnu odbranu Crvene zvezde. Najbolji na terenu su tada bili Marko Simonović sa 14 poena, Ognjen Kuzmić sa 12 poena i Branko Lazić koji je dodao 10 poena. Dakle, svi oni nalaze se i dan-danas u crveno-belom dresu.

Ipak, Makabi je za razliku od Reala izgubio taj susret prilično ubedljivo, što jučerašnji kuriozitet čini još većim. Kraljevski klub se „izvadio“ na sjajne procente šuta za dva i tri poena, pa im penali nisu ni bili potrebni.

Baskonija u seriji od tri pobede, Crvena zvezda je vezala šest poraza u Evroligi. O tome svedoči i kvota 1,20 na keca u Vitoriji (19.00), raste na 1,90 sa hendikepom -9,5. Pogledajte sve kvote Mozzart kladionica za meč Baskonija – Crvena zvezda.

Video: Degenek: Sramna odluka španskog sudije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkkkk

    26. februar 2021 | 10:16

    Pa kako da ih pobede kad nisu imali slobodna ? A ovi kolko 26/32? 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA