Cedevita Olimpija veruje u Juricu Golemca, dosadašnjem treneru ugovor produžen do 2023. godine

A postoji mogućnost da se on dodatno produži na još godinu dana

  • 0
jurica golemac Foto: MN Press

Cedevita Olimpija ove sezone beleži zaista dobre rezultate u ABA ligi i Evrokupu, tako da ne čudi vest iz Ljubljane da je klub odlučio da prouži ugovor sa Juricom Golemcom do kraja sezone 2022/23. Postoji mogućnost da trener produži ugovor i ostane sa Zmajevima na još godinu dana.

On je u klub došao prošlog januara, nakon što je prethodno vodio ekipu Primorske koja se u međuvremenu ugasila. Jedan je od najtalentovanijih trenera u Evropi, a sa Zmajevima se ove sezone po prvi put u istoriji plasirao u Top 16 fazu Evrokupa. Sa njim na klupi, Cedevita Olimpija je osvojila i nacionalni Superkup prvi put od 2017. godine.

Karijeru je započeo u zagrebačkoj Ciboni, gde je bio pomoćnik Slavenu Rimcu. Te godine, Vukovi sa Tuškanca osvojili su titulu u regionalnom takmičenju. Kasnije, Golemac je bio pomoćnik Elijasu Zourosu u nacionalnom timu Gruzije, da bi po prvi put postao glavni trener u slovenačkom Šentjuru. Posle toga sledi bajka u Primorskoj, nakon koje je došao u Cedevita Olimpiju.

Predsednik Cedevita Olimpije, Davor Užbinec bio je prezadovoljan činjenicom da se Golemac odlučio na produžetak saradnje sa timom iz Ljubljane.

- Srećan sam i zadovoljan što smo postigli dogovor i produžili ugovor sa Golemcom. Pričali smo o ovome već duže vreme. Verujemo da zajedno možemo da napravimo velike stvari. Igrači sa njim napreduju na svakom treningu i ekipa nastavlja da raste. Uz to je ostavio dubok trag igrajući u Ljubljani. Želimo da budemo stabilni u kontinuitetu – naveo je Užbinec na promociji.

Video: Rade Krunić: Večeras sam više video dobru Zvezdu, nego loš Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA