Filipovski bez Veličkovića i Mozlija u Zadru: „Biće važno kako ćemo puniti reket i braniti kontre“

Za meč su upitni i Markus Pejdž i Erik Mika

  • 3
Sašo Filipovski Foto: MN Press

Košarkaši Partizana se nakon nešto više od nedelju dana pauze vraćaju klupskim obavezama. Posle poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde, tim Saša Filipovskog želi da popravi utisak i da na sutrašnjem meču protiv Zadra slavi, te tako trijumfalno ode u Italiju, gde će igrati važan meč Evrokupa sa Trentom.

Na put neće poći kapiten crno-belih Novica Veličković, kao ni Vil Mozli. Među putnicima će se naći Markus Pejdž i Erik Mika, ali je za obojicu malo verovatno da će nastupiti na meču 16. kola ABA lige, dok je još upitan njihov status za Trento.

Partizan je posle pobede nad Lokomotivom došao do skora 2-2 i nalazi se na drugom mestu Evrokupa. Sa druge strane, u ABA ligi crno-beli više nemaju za šta da se bore, pošto imaju sedam pobeda iz 17 utakmica. Sašo Filipovski ipak najavljuje borbu u Zadru.

- U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za 3 poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad – ističe Filipovski.

Slično mišljenje kao i trener Partizana deli Nemanja Dangubić, koji ističe da je gostovanje u Zadru oduvek bilo jako nezgodno.

- Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede – zaključio je Dangubić.

Video: Sporne situacije u Humskoj: i Radnik i Partizan oštećeni za penal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA