Himki duguje igračima skoro tri miliona evra, na spisku je i Jović

Ruski klub u vrlo nezavidnoj poziciji

  • 0
Stefan Jović Foto: Marko Jovanović

Finansijska kriza koja je zahvatila maltene sve klubove širom sveta nije zaobišla ni inače bogate Ruse i njihove profesionalne kolektive, a čini se da je u najvećem problemu evroligaš Himki. Prema navodima pojedinih ruskih medija, klub iz Podmoskovlja dužan je svojim igračima, od kojih je nekolicina već bivših, 250 miliona rubalja, što je oko 2,8 miliona evra.

Isti izvori navode da igrači koji su ostali u ekipi već duže od tri meseca nisu dobili platu.

Kada su dugovi polako krenuli da se gomilaju, Himki je raskinuo ugovore sa nekolicinom najplaćenijih igrača, među kojima su bili Jonas Jerebko i Greg Monro, dok su van tima, ali su i dalje pod ugovorom sa klubom, Devin Buker i Stefan Jović.

Strani igrali koji su ostali u timu poput Džordana Mikija, Erika Mekaluma, Janisa Time i Dairisa Bertnsa, koji takođe nisu isplaćeni mesecima, mogli bi da iskoriste svoje pravo iz ugovora i raskinu saradnju sa klubom kad požele, ali su i dalje u ekipi.

Zanimljivo je da je Himki uprkos silnim problemima u prošlom kolu uspeo da savlada Real Madrid i tako prekine seriju od 17 vezanih poraza.

Ipak, teško da će taj trijumf bilo šta promeniti kada je reč o statusima igrača i njihovoj budućnosti u klubu. Kako stvari stoje, stranci će najverovatnije napustiti klub odmah po završetku regularnog dela sezone u Evroligi.

Bez obzira na to kada oni odluče da odu, Himki je dužan da im isplati sav novac iz ugovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA