≫ 

NBA liga je videla samo 11 ovakvih tripl-dablova u istoriji, bek Indijane sa klupe postao "besmrtan"

Ti-Džejk Mekonel, dobro zapamtite ovo ime...

  • 0
Ti Džej Mekonel

Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Indijane Ti-Džej Mekonel verovatno nije jedan od onih igrača za koje ćete pomisliti da bi mogli da uđu u istoriju NBA lige, ali upravo je to ono što je ovaj momak učinio u noći između srede i četvrtka!

U pobedi svog tima nad Klivlendom rezultatom 114:111, ovaj bek je zabeležio retko viđen tripl-dabl. Tačnije, ukupno 11. ovakav u NBA ligi!

Naime, Mekonel je meč završio sa 16 poena, 13 asistencija i neverovatnih 1o ukradenih lopti. Čak devet je uspeo da otme u prvom poluvremenu i na taj način se upisao u istorijske knjige NBA lige.

Zanimljivo je da je Mekonel sa klupe ušao u igru, kao i da su samo 72 igrača u istoriji uspeli da ukradu devet lopti tokom celog meča. Eto, beku Indijane je trebalo samo poluvreme za ovaj podvig.

- On je vrhunski igrač i svi smo se radobvali zbog njega - rekao je posle meča Mekonelov saigrač Malkom Brogdon koji je Klivlendu ubacio 29 poena.

Inače, poslednji igrač koji je sa ukradenim loptama ostvario tripl-dabl bio je Drejmond Grin, s tim da je on imao dvocifrenu kolonu skokova - a ne poena. A Mekonel je i prvi igrač još od 1998. godine i Mukija Blejloka koji je poenima, asistencijama i ukradenim loptama došao do tripl-dabla.

Rekord NBA lige po broju ukradenih lopti na meču drže dvojica igrača - Kendal Gil koji je u dresu Nju Džersija 1999. ukrao njih 11, koliko i Leri Kenon davne 1976. godine u dresu San Antonija protiv Kanzasa.

Video: Jokić upisao svoj 50. tripl-dabl i ušao u istoriju NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA