I Zadar je negde morao da stane: Mornar zaustavio seriju tima iz Dalmacije i zaseo na čelo ABA lige

Barani sada imaju najviše pobeda u regionalnom takmičenju od svih timova

  • 1
KK Mornar Bar - KK Zadar

Foto: ABA liga - KK Mornar Bar - MEDIA PRO

Od poraza protiv Mege koji se desio još negde polovinom januara, Zadar je vezao ukupno četiri pobede u ABA ligi, od kojih je jedna, ruku na srce, došla za zelenim stolom. Međutim, minulog vikenda su uspeli Dalmatinci na pleća da obore i Partizan, te da tako nagoveste da se ove sezone verovatno neće boriti za opstanak u regionalnom takmičenju. Da igraju kvalitetno, potvrdili su u Baru, gde su dobro namučili Mornar, koji se bori za plasman u plej-of – 77:71.

Morao je domaći tim da strepi sve do poslednje četvrtine za pobedu, pošto su Zadrani uprkos slabijoj šuterskoj večeri sa distance, uvek nekako pronalazili način da odgovore na seriju Barana. Koliko su ozbiljno igrali, pokazuje i podatak da su na poluvremenu imali posed prednosti.

Međutim, dve manje serije, prvo na kraju treće, a potom i sredinom poslednje deonice pomogle su Mornaru da dođe do čvrstog tla i privede meč kraju na adekvatan način. Zadar je na kraju uspeo da smanji razliku na jednocifrenu, ali za nešto više, vremena jednostavno nije bilo.

Na kraju, najefikasniji u petnaestoj pobedi Barana u ABA ligi bio je Derek Nidam sa 20 poena uz dva skoka i sedam asistencija, dok su dvocifreni bili još samo Keni Gejbrijel i Marko Jeremić sa po 12 ubačenih poena. U poraženom timu se ponovo istakao Činanu Onaku sa 17 poena, kao i Džastin Karter koji je dodao tri manje. Kodi Džastis postigao je 13 poena, a Dominik Mavra je poslednji dvocifreni sa 11 poena.

Video: Stanković posle pobede nad TSC: Prvo poluvreme najgore poluvreme od kada sam tu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA