≫ 

Efes osramotio CSKA za sva vremena, vodio 43:15 posle 13 minuta, do kraja rutinski šamarao Ruse

Vasilije Micić ugradio 21 poen, 6 skokova i 8 asistencija u novoj sjajnoj predstavi turskog tima

  • 2
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin Foto: Marko Jovanović

Milina je gledati košarkaše Efesa ove sezone, ali samo ako ste navijač turskog tima ili neutralni ljubitelj košarke, dok to ne važi za rivale "Pivara" kojima se diže "kosa na glavi" i na pomisao na meč sa Atamanovim timom.

Duel Efesa i CSKA trebalo je da bude derbi kola Evrolige, ali se posle samo desetak minuta pretvorio u igru mačke i miša zahvaljujući još jednoj nastvarnoj partiji Micića, Larkina i družine, koja je deklasirala Itudisov sastav rezultatom 100:70.

Koliko je Efes u četvrtak uveče u Istanbulu bio superioran u odnosu na ruski tim najbolje svedoči rezultat posle samo 12 minuta i 15 sekundi igre - 43:15!

Gosti kao da su pod dejstvom jakih sedativa izašli na parket, jer baš tako su delovali u povoju utakmice protiv Efesa čija se igra može uporediti sa poezijom. Koliko samo tečno izvode svaki napad igrači Ergina Atamana i koliko ubojito deluju u svakom trenutku, teško je rečima opisati - potrebno je samo gledati tu raznovrsnost i jednostavno uživati.

I ovog puta Vasilije Micić je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Efesa iako ga šut nije najbolje služio. Ipak, Vasi je malo potrebno da uhvati ritam pa je posle poenterski sporijeg prvog poluvremena, u drugom "dodao gas" i punio statističke kolone.

Na kraju, meč je završio sa 21 poenom, 6 skokova i 8 asistencija.

Zanimljivo, u Efesu možda i nisu zaovoljni do kraja uprkos ubedljivoj pobedi, jer nisu nadoknadili težak poraz od CSKA u Moskvi od 35 razlike, što bi donekle moglo da im ugrozi višu pozciju u konačnom plasmanu pred doigravanje, ukoliko budu imali isti skor sa Moskovljanima.

Ipak, kako igra Efes, i kako raste forma ekipe iz meča u meč, ovakve stvari ne bi trebalo uopšte da brinu Atamana i njegove saradnike.

Osim Micića, Turke su vodili Šanli sa 14 poena, Singlton sa 12, Larkin, Simon i Buboa koji su dali po 11. Kod gostiju potpuno je podbacio Majk Džejms - dao je tek 5 poena, dok su bolji od ostalih bili Šengelija sa 14 i Vojtman sa 10 poena.

Evroliga, 28. kolo

Zenit - Real Madrid 71:75

Anadolu Efes - CSKA 100:70

Makabi - Valensija (u toku)

Bajern - Panatinaikos 20:30

Petak

Himki - Alba 18:00

Žalgiris - Armani 19:00

Olimpijakos - Crvena zvezda 20:00

Asvel - Fenerbahče 20:45

Barselona - Baskonija 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragančina

    5. mart 2021 | 07:17

    Kakva RAZBIJAČINA!!! izvimite jel ovo CSKA iz DONJE MURTENICE??? 😁😁🤣🤣🤣

  • nibrS

    5. mart 2021 | 10:16

    Kako će ovaj Efes da se raspadne i nestane sa košarkaške scene... Živi bili pa vidjeli... A sada igraju odlično, svaka čast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA