Himki oštro kažnjen pred gostovanje Zvezdi, nema registracije novih igrača dok se ne isplate zarade

Klub iz Podmoskovlja u teškoj situaciji

  • 0
Aleksej Šved Foto: Marko Jovanović

Finansijska komisija Evrolige zabranila je Himkiju da registruje nove košarkaše zbog neizmirenih dugovanja prema onima koji se već nalaze u sastavu. I to baš pred gostovanje Crvenoj zvezdi, koje je na programu u četvrtak od 20:45 časova.

Odluka će ostati na snazi dok se obaveze ne izmire u potpunosti, a klub iz Podmoskovlja je pod istragom još od 17. februara, pošto je optužen za kršenje člana o finansijskoj stabilnosti. Kao posledica svega, stigla je pomenuta zabrana registrovanja novih igrača.

Ruski klub se ionako ne nalazi u zavidnoj poziciji u Evroligi, pošto zauzima ubedljivo poslednje mesto sa samo tri pobede i 24 poraza u 27 odigranih utakmica. Gotovo izvesno će sezonu završiti na začelju tabele.

Crvena zvezda tako ima gotovo idealnu priliku da upiše pobedu posle dužeg vremena u Evroligi. Klub sa Malog Kalemegdana poslednji put je slavio u elitnom takmičenju 18. januara na gostovanju Real Madridu, a od tada ima osam poraza.

Video: Lazić posle nesmotrenog udarca u lice Lukovića isključen u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA