≫ 

Koja su 3 scenarija da Partizan prođe u četvrtfinale Evrokupa? Jednu opciju priželjkuju svi Grobari

Mnogo toga će zavisiti i od meča Lokomotiva - Trento, koji je na programu od 17.30

  • 30
FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Košarkaši Partizana od 20.30 u Ljubljani u hali Stožice igraju meč sezone protiv francuskog Metropolitana! Meč u kome se može donekle sprati gorak ukus sa nikad gore sezone u istoriji, gde je izgubljen Kup Radivoja Koraća, nema ni matematičkih šansi za plej-of ABA lige, ali je i opstanak pod znakom pitanja.

Crno-beli moraju da pobede ukoliko žele da prođu dalje! Ali, ni sama pobeda ne znači da će proći dalje, a dosta toga će zavisiti i od meča između Lokomotive i Trenta, koji je na programu od 17.30, kao i od koš razlike na kraju.

Podsetimo, za konačan rasplet u grupi za koš razliku se računaju samo poeni postignuti u 40 minuta, tako da se eventualni produžeci ne bi računali.

Crno-beli se tu uzdaju u pobedu Lokomotive, što ubedljivijim rezultatom u regularnih 40 minuta, jer što većom razlikom Lokomotiva pobedi Trento, manja razlika će biti potrebna Partizanu.

Trenutno je situacija takva da Trento i Metropoliten imaju skor od 3:2, a Partizan i Lokomotiva 2:3. U slučaju da na kraju sve četiri ekipe završe sa skorom 3:3, odlučivaće koš razlika, a ona trenutno izgleda ovako: Trento ima +9, Metropolitan -11, Lokomotiva +11, a Partizan -9.

Ovo su i tri scenarija kako Partizan može do četvrtfinala Evrokupa:

Prva opcija: Ukoliko Trento pobedu Lokomotivu, Partizan mora da pobedi Metropolitan sa 18 ili više razlike.

Druga opcija: Ukoliko Lokomotiva u regularnih 40 minuta savlada Trento, Partizan treba da pobedi Metropoliten, a da ukupna razlika u pobedama Lokomotive i Partizana bude +19. Što većom razlikom Lokomotiva pobedi Trento, Partizanu će biti potrebna manja razlika protiv Metropolitena.

Treća opcija: Ako Lokomotiva pobedi Trento, ali posle produžetaka, Partizan mora da pobedi Metropoliten sa 21 ili više razlike.

Video: Fenomenalno zakucavanje Trifunovića

Meč sezone za Partizan večeras (20.30) u Evrokupu protiv Lavaloe. Crno-beli, koji su u očajnoj formi zbog čega je smenjen Sašo Filipovski, u poslednjem kolu TOP 16 faze jure prolazak u četvrtfinale, a kvota na keca je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Lavaloa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    10. mart 2021 | 10:55

    Jel ste vi realni? Bolje se posvetite opstanku u ABA ligi. Koje finale vi jurite hahahah

  • 🔴🔵⚪

    10. mart 2021 | 10:36

    Navijam za Partizan ali smatram da ne bi trebalo da prodjemo dalje. Dosta je za ovu godinu jer je svakako za zaborav!

  • Žika Živac

    10. mart 2021 | 10:35

    Isto kao što inaju šanse da osvoje Aba ligu 😄🇭🇷🏁Gasi ruglo🔒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA