≫ 

Dominacija Evropljana u NBA: Tripl-dabl Dončića, šou Porziginsa i moćna partija Valančijunasa

Dva meča odigran su u noći između srede i četvrtka ua najjačoj ligi na svetu

  • 0
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Dalasa savladali su u teksaškom obračunu San Antonio 115:104 zahvaljujući seriji 17:4 kojom su završili meč. Maveriksima je ovo bila 19. pobeda ove sezone, četvrta uzastopna, imaju i 16 poraza i trenutno su na poslednjem mestu koje vodi u plej-of, na ve pobede od Memfisa.

Glavnu reč protiv Sparsa vodili su Luka Dončić i Kristaps Porzigins, daleko najbolji akteri u pobedničkoj ekipi, odgovorni za gotovo polovinu svih poena Dalasa.

Slovenac je nešto lošije šutersko izdanje (2/10 za tri) nadomestio sjajnom "ol-raund" partijom koju je garnirao sa 22 poena, 12 skokova i 12 asistencija, dok je Letonac meč završio sa 28 poena i 14 skokova. Na drugoj strani briljirao je Demar Derozan sa 30 poena, međutim malo je to bilo ovog puta da se poništi zaista vrhunspa partija Dalasovog udarnog tandema.

Po Sparse je bila poguban finiš meča, tačnije poslednja deonica u kojoj su za završnih osam minuta imali seriju od 11 uzastopnih promašenih šuteva!

Vredi reći i to da će San Antonio u nastavku sezone definitivno igrati bez veterana Lamarkusa Oldridža koji se i zvanično razišao sa klubom, potvrdio je trener Mamuza Greg Popovič.

- Lamarkus je bio sjajan saigrač i mislimo da je ovo "vin-vin" situacija i za nas i za njega - rekao je Popovič za igrača kome je ovo šesta sezona u dresu San Antonija.

U isto vreme, u Memfisu, još jedan Evropljanin je odigrao "monstruoznu" partiju i dominirao. U pitanju je litvanski gorostas Jonas Valačijunas koji je u trijumf Mefisa nad Vašingtonom 127:112 ugradio 28 poena i 20 skokova!

Litvanac je bio nezaustavljiv u reketu, superioran naspram rivala iz Vizarda, a veliku podršku imao je u neizostavnom Dža Morentu i Desmondu Bejnu, koji su poeneterski bili na visokom nivou. Bejn je ubacio 20 poena, a sjajni Morent je uz 21 poen dodao i 10 asistencija.

Pogledajte njegovo najatraktivnije dodavanje na utakmici.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Zvezda u Evroligi igra za čast jer je odavno izgubila šanse za plasman u TOP 8, a večeras (20.45) bi mogla da konačno zabeleži pobedu jer joj u goste dolazi poslednjeplasirani Himki koji je u velikim problemima. Kvota na keca je 1,35, a na pobedu crveno-belih s više od 6,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Himki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA