≫ 

Najgora sezona u istoriji Partizana koja može da postane još gora

Kup je izgubljen, Evrokup je završena priča, Partizanu ostaje još ABA gde, osim časti, ima i da sačuva status u ligi

  • 30
FF Partizan - KK Igokea Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Da je neko rekao da će Partizan već negde u martu ostati bez šansi za sve trofeje ove sezone (KLS je doduše i dalje u igri), verovatno je da bi u momentu bio označen kao vrlo loš prognozer i neko ko nije baš "na ti" sa košarkaškim zbivanjima. Međutim, crno-beli su pobili i takve najgore prognoze. Ne samo da su van svake priče o trofejima, već su toliko rezultatski potonuli da im je, bez preterivanja, u teoriji doveden u pitanje i opstanak u ABA ligi - verovali ili ne!

To je sada najvažnija bitka koju će voditi tim Aleksandra Matovića koja se ne sme izgubiti kako ova najgora sezona u istoriji kluba ne bi postala još gora! 

Poraz od Metropolitana, koliko god da je odneo Beograđanima, može biti i dobra stvar po Partizan iako je time izgubljen plasman u četvrtfinale Evrokupa. Partizan će sada, rasterećen od obaveza u Evropi, moći sve svoje snage da koncentriše na odsudne bitke u regionalnoj ligi, a prva naredna je najveća i najteža, duel protiv Crvene zvezde.

Crno-beli imaju skor u regionalnoj ligi 7-12, sa Cibonom predvode grupu timova iz drugog dela tabele koji imaju šest pobeda, a sreća u nesreći po najtrofejniji srpski tim je što Borac zaostaje (samo četiri pobede), dok je Primorska odustala od takmičenja. Podsećamo da dva kluba ispadaju iz lige.

Aleksandar Matović Foto: MN Press

Upravo u problemima drugih i leži najveća sigurnost Partizana u srećan kraj borbe za goli opstanak u ABA ligi, mada će to tek biti jasnije posle naredna četiri meča koja nadolaze crno-belima. Posle Zvezde, Partizan će igrati sa Mornarom i Megom, u međuvremenu će odigrati i odloženi duel sa FMP Železnikom, i tek posle tih utakmice biće mnogo jasnije oslikana Partizanova sudbina za ovu sezonu, svakako najgore u poslednje dve decenije.

Sudeći po poslednjim rezultatima, a to su uglavnom sve sami porazi, crno-beli ne mogu da budu preveliki optimisti kada je reč o ishodima utakmica koje slede. Naime, na poslednjih 14 utakmica, Partizan je pobedio samo tri puta - Trento, Lokomotivu u Evrokupu i Borac u kupu, dok je 11 puta poražen. Istina je da su mnogi od ovoh neuspeha bili na posed ili u produžecima, ali to ne menja mnogo sliku koja stoji kao svedočanstvo posrnuća velikana pred očima njegovih navijača.

Ne treba u svemu ovome zanemariti i povrede koje su zadesile tim zbog kojih gotovo da nijedan meč ekipa nije odigrala u kompletnom sastavu.

rezultati partizana Foto: rezultati

Potencijalni problem po crno-bele u nastavku sezone može biti i privikavanje na metode rada novog trenera. Naravno, ništa nije novo za igrače Partizana sa Aleksandrom Matovićem koji "u dušu" poznaje tim, međutim jedno je sve vreme biti pomoćnik i gledati sa strane, a nešto sasvim drugo donositi odluke koje mogu biti ključne za ishode utakmica.

Dakle, i pred Matovićem je delikatan zadatak da svoje veliko iskustvo i znanje sada usmeri ka ulozi lidera posrnulog tima. Naravno da će u svemu ovome veliku ulogu igrati i psihologija, jer je igračima baš sada potrebna jedna adrenalinska injekcija za presudne utakmice, a trener je taj koji mora pokriti i taj deo posla.

Što se tiče igračkog kadra, naravno da će najiskusniji imati najveću odgovornost da povedu tim ka spasonosnoj zoni. Rašon Tomas je protiv Metropolitana pokazao da bi baš on mogao da bude razlika u odnosu na rivale, Jaramaz i Pejdž moraju sada više nego ikad pre da preuzimaju šutersku odgovornost, jer je baš ovo trenutak kada svi igrači Partizana moraju biti najbolje verzije samih sebe.

Na kraju, nije samo ovde u pitanju rezultat, iako jeste sada neverovatno važno da se ekipa stabilizuje sa nekoliko pobeda, ima ovde mnogo i do ugleda kluba koji su decenijama gradile generacije.

Video: Fenomenalno zakucavanje Trifunovića

Zvezda u Evroligi igra za čast jer je odavno izgubila šanse za plasman u TOP 8, a večeras (20.45) bi mogla da konačno zabeleži pobedu jer joj u goste dolazi poslednjeplasirani Himki koji je u velikim problemima. Kvota na keca je 1,35, a na pobedu crveno-belih s više od 6,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Himki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    11. mart 2021 | 11:21

    Gasi olupinu..

  • Ostoja

    11. mart 2021 | 11:32

    Odradio zadatak.

  • Живкони

    11. mart 2021 | 12:47

    Причам ја годинама да их је Др Небојша Човић вратио на фабричка подешавања, ово је њихова реалност 💦💦💦💦💦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA