Radonjić već sad može da izjednači crni rekord Obradovića: Promena trenera nije mnogo pomogla Zvezdi

Rokada na klupi nije donela boljitak, čak crveno-beli statistički stoje lošije posle promene

  • 19
Saša Obradović Foto: MN Press

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u susretu protiv Himkija ima priliku da izjednači negativni rekord Saše Obradovića po broju poraza u Evroligi. Radonjić je od dolaska u Zvezdu pobedio protiv Panatinaikosa, poražen je od Fenerbahčea, a zatim je ostvario pobedu na gostovanju Realu. Međutim, nakon toga je usledila crna serija od devet vezanih poraza u elitnom takmičenju.

Očekivanja pred sezonu su bila ogromna, pričalo se o napadu na Fajnal-for Evrolige, doveden je novi trener, legenda Crvene zvezde Saša Obradović i date su mu odrešene ruke po pitanju popunjavanja rostera.

Sezona je počela solidno, poraz od Fenerbahčea, potom pobeda protiv Baskonije... Naslućivao se boljitak u igri crveno-belih, a sve je izvesnije bilo da će sezona biti odlična nakon pobede protiv CSKA i skora od 3 pobede i dva poraza u prvih pet kola. A onda su počeli problemi.

Dolaskom Džonija O'Brajanta kao da se pokvarilo i ono malo hemije što je postojalo u ekipi, Zvezda je krenula s očajnim rezultatima a igrači su bili sve nezadovoljniji.

Posle pobede protiv CSKA, Zvezda je u narednih 12 utakmica zabeležila samo tri pobede i čak devet poraza. Tako je Saša Obradović svoju misiju u Evroligi završio sa učinkom od 5 pobeda i 11 poraza posle 16 mečeva.

Saša Obradović Saša Obraović, Foto: MN Press

Krajem decembra došlo je do sporazumnog raskida saradnje i Saša Obradović je otišao iz Zvezde, u saopštenju je navedemo da su sve završili u prijateljskim odnosima. Da bi samo nakon dva meseca tužio klub i tražio isplatu celog ugovora.

Vratio se miljenik navijača i čovek na čijim leđima se klub i podigao - Dejan Radonjić!

Odmah u prvim utakmicama se video drugačiji pristup, čuvena odbrana i požrtvovanost za svakom loptom. Odmah u sledećoj utakmici koja je igrana u okviru Evrolige poražen je Panatanaikos i ponovo su počele priče o čudu i odlasku u TOP8.

Međutim, radost je kratko trajala, Radonjić je uspeo da pobedi samo još jednu od preostalih 11 utakmica koje je vodio u Evropi. Trenutni je na skoru od devet vezanih poraza.

dejan radonjić Dejan Radonjić; Foto: MN Press

Radonjićev trenutni skor u Evroligi ove sezone je 2-10, dok Saša Obradović ima 11 poraza, ali i tri pobede više.

U četvrtak Radonjić može da sustigne Obradovića kada su porazi u pitanju, jer Zvezda dočekuje poslednjeplasiranu ekipu Evrolige, ekipu Himkija. Ako protiv ruskog tima uspe da prekine crni-niz, Radonjiću će teško biti da ne pretekne Obradovića do kraja Evrolige po broju poraza, jer Zvezdu čekaju teški mečevi. Pored meča sa Himkijem do kraja Evrolige Zvezda ima i gostovanje Panatinaikosu, CSKA i Albi, dok dočekuje Armani i Makabi, pa Dejan Radonjić može da postane "crni rekorder" Crvene zvezde.

Ono što ide u korist Dejana Radonjića je činjenica da je osvojio prvi Kup nakon tri godine dominacije Partizana. Takođe, u Aba ligi se nalazi u izuzetno dobroj poziciji i najverovatnije će plej-of ovog takmičenja dočekati s prve pozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    11. mart 2021 | 14:08

    Nije puno pomogla jer ovaj nije pogodio nijedno pojacanje, osim Voldena. A nije hteo strucnjak Nedovica i Blazica.

  • Geras

    11. mart 2021 | 15:06

    Kako neko moze da krivi Radonjica njemu je uvaljen vruć krompir u ruke... I što se mene tice ok je za sad... Bori se sa ovim sto 8ma...prvi u Aba... Kup Korača... Realno sa lošim igračima.... Poput Kuzmica... O brajanta... Koji je otišao.... Da ne pričam o ostalim crncima u timu... Jedino Lojd je ok... I držati onog Simanica na klupi.... Dečku fale igre... Neka odigra tri loše ali četvrta će biti ok... Nije dobio nijednu sansu

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    11. mart 2021 | 14:32

    Какве везе са овим има Радоњић??? Није он довео оволико академика,него онај стручњак... Са овима што их је Обрадовић довео ни Леброн не би могао да се састави... Радоња чини шта може и Куп је узео искључиво са домаћим играчима и свака му част...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA