≫ 

Matović će jedva da sastavi petorku: Bez dva centra i Zagorca, a još dvojica se vraćaju iz povrede

Na teren su tek uspeli da se vrate Markus Pejdž i kapiten Novica Veličković, koji očigledno nisu uspeli da dostignu pravu formu

  • 7
Aleksandar Matović Foto: MN Press

Crvena zvezda i  Partizan će se večeras od 19:30 časova po 44. put sastati u regionalnoj ABA ligi, ali ovaj put će okolnosti biti drugačije nego ikada pre. Crno-beli se nikada ranije nisu nalazili u težoj poziciji u takmičenju, u slučaju još nekoliko loših rezultata pretila bi im borba za opstanak, zbog čega ne čudi što su kvote za večerašnji meč u potpunosti na strani kluba sa Malog Kalemegdana. Tako je recimo "kec" svega 1,20 na četiri sata pred početak duela.

Iako se trenutno nalaze na susednim mestima na tabeli, razlika deluje potpuno nestvarno. Zvezda ima 14 pobeda iz 16 utakmica, a Partizan svega sedam iz 19 susreta, što jasno oslikava vrlo loše stanje koje vlada u taboru crno-belih, koji su ove sezone već stigli da smene dva trenera. Posle Vlada Šćepanovića i Saša Filipovskog, kormilo je preuzeo Aleksandar Matović, koji je na svom debiju doživeo neuspeh protiv Metropolitana u Evrokupu.

Da sve bude još problematičnije, Partizan će večeras u derbiju sa Crvenom zvezdom igrati bez dva važna igrača na centarskim pozicijama. Erik Mika i Vil Mozli neće biti na raspolaganju Matoviću za meč, pošto prvopomenuti još muči muku sa laktom, dok je nekadašnji košarkaš Trsta i Fortituda u problemu sa butnim mišićem.

Dodajmo da na terenu nećemo gledati ni Radeta Zagorca, koji je na meču u Zadru doživeo nezgodnu povredu vrata, pa je samim tim jasno da će kluba Partizana biti značajno „osakaćena“ u dvoboju sa ljutim rivalom. Ako bolje razmislimo, setićemo se da su i kapiten Novica Veličković i jako važan igrač na perimetru, Markus Pejdž, takođe bili van igre do pre samo nekoliko dana. I tek se vraćaju u formu, što se moglo videti po njihovim skorašnjim partijama.

I baš zbog svega toga, navijači Partizana postavljaju opravdano pitanjeko uopšte može da preuzme odgovornost na večerašnjem večitom derbiju?

Jasno je da je svaki večiti derbi posebna priča i da je u njemu apsolutno sve moguće, bez obzira na to kako ko stoji na tabeli, kakve se kvote nude, ko je povređen i ko igra. Dešavala su se i ranije kroz istoriju ogromna iznenađenja u dvobojima dva beogradska rivala, a svakako da bi pobeda Partizana večeras mogla da se uvrsta u jedno takvo čudo.

Novom treneru Partizana ne preostaje ništa drugo do da se nada najboljoj partiji sezone od Stefana Jankovića i Rašona Tomasa u reketu, odnosno Ognjena Jaramaza, Džošue Perkinsa i Uroša Trifunovića na spoljnim pozicijama. Pa ko zna – možda je stvarno došlo vreme za neke nove momke? Ostaje da samo da vidimo da li će Aleksandar Matović priliku dati „deci“ koju je učio kroz mlađe kategorije crno-belih, poput Nikole Radovanovića i Lazara Stefanovića. Bez njih, crno-beli gotovo da teško mogu da sastave konkurentnu petorku.

Video: Jokić zaledio sve u hali i širom košarkaškog sveta: Pogledajte povredu Džokera i bolnu grimasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    14. mart 2021 | 16:11

    С обзиром да су они у питању, да сачекамо да видимо да ли стварно не играју...лажу они, спинују, такав карактер клуба...

  • Nesa

    14. mart 2021 | 16:25

    Kad počne Veličković da se busa u grudi biće opasno

  • Mickey

    14. mart 2021 | 16:06

    A hoce li se Novica busati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA