≫ 

Polu čovek, polu flouter: Ovo se baš ne viđa često, "ruki" Niksa je najneobičniji igrač u NBA ligi

Imanuel Kvikli u stilu Navara teroriše protivničke odbrane

  • 0
imanuel kvikli Foto: youtube/Z. Highlights

Bek Njujorka Imanuel Kvikli (21) brzo se adaptirao na NBA ligu, toliko da polako počinje da ulazi u priču za najboljeg novajliju godine u nimalo naivnoj konkurenciji. Kvikli je tiho krenuo sezonu, a onda, sa povećanom minutažom i slobodom u igri, koja je opet došla kao posledica njegovog kvaliteta - postao je jedan od bitnijih napadačkih šrafova u sastavu Toma Tibodoa.

Ipak, ono što Kviklija izdvaja od svih "rukija", ali i od svih ostalih igrača u ligi je njegov krajnje neobičan napadački repertoar, iako ne baš raznovrstan.

Ovaj košarkaš je gotovo do savršenstva doterao svoje najjače oružje - flouter.

imanuel kvikli Foto: Tanjug/Ap

Gotovo svaki ulazak u reket završava na ovaj način, kao što je nekada to tako elegantno radio legendarni Huan Karlos Navaro po Evropi. Samo što je Kvikli otišao korak dalje, pa napada protivničke odbrane skoro svaki put na ovaj način. Kako kročio u reket izbacuje ubitačan šut.

Protiv Oklahome, u laganoj pobedi Niksa, Kvikli je postigao 21 poena, od toga je većinu postigao flouterima. Kada ne baca loptu na ovaj način, napada trojkama, a protiv Tandera ih je ubacio tri.

Pogledajte i uverite se kako ovaj momak razoružava protivničke odbrane šutem koji je možda i najteže braniti u košarci zbog visokog luka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA