≫ 

Pa, ko će drugi nego Srbin! Pokuševski ušao u istoriju NBA lige, odigrao partiju karijere!

Srpski tinejdžer ubacio 23 poena Memfisu i tako postao najmlađi igrač u istoriji najjače lige sa 20 i više poena na jednom meču

  • 7
Aleksej Pokuševski

Foto: Tanjug / AP

Aleksej Pokuševski (19) polako, ali sigurno postaje igrač o kome se sve više priča u Americi, i tek će se pričati posle njegove najsjajnije partije u mladoj NBA karijeri - partije za istoriju!

Pokuševski je u pobedi Oklahome protiv Memfisa 128:122 za 39 minuta ubacio rekord karijere od 23 poena i tako uradio nešto što nijedan igrač pre njega nije u ligi decenijski nakrcanoj zvezdama: postao je najmlađi košarkaš sa 20+ poena na jednom meču.

Pokuševski je ubacio 5 trojki iz 8 šuteva, za dva je gađao 2/5, za jedan 4/4, imao je i 10 skokova, 4 asistencije i jednu blokadu u utakmici koju će pamtiti dok je živ. Drugi put je srpski košarkaš bio starter, samo dan posle debija u prvoj postavi kada nije baš imao najbolje izdanje, ali je protiv Memfisa pokazao da je svetla budućnost pred njim.

Srpski košarkaš je sa pet ubačenih trojki i najmlađi u istoriji lige sa pet ubačenih šuteva za tri, što je bolji učinak i od najvećih NBA zvezda u njihovim ranim danima karijere, poput Lebrona i Kobija.

 

Srpski košarkaš je uspeo da postane najmlađi igrač u istoriji NBA sa najviše poena, asistencija, skokova i broju ubačenih trojki na utakmici!

 

Vrhunskom partijom Aleksej je zasenio sve ostale aktere meča, čak i prvog strelca pobedničkog tima Glidžusa-Aleksandera čijih su 30 poena takođe bili izuzetno važni da Tander upiše pobedu. Na drugoj strani Dža Morent je stao na 22 poena, a gorostasni Valančijunas na 16. Malo ko je ipak toliko oduševio američke komentatore kao Pokuševski, jer se niko nije nadao da će golobradi "ruki" da odigra ovakav meč i zatrpa koš Grizlija, uz to zabeleži "dabl-dabl" i upiše svoje ime u istorijske almanahe najjače lge na svetu.

Izgleda da je jedna velika NBA karijera upravo počela.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    14. mart 2021 | 22:20

    Svaka čast momku! Nisam verovao da može da ostvari bilo kakvu značajniju statistiku u NBA, ali izgleda da mali ima srce! Sve najbolje mu želim i samo trpaj!

  • ReD

    14. mart 2021 | 22:12

    Bravo mali samo trpaj 💪💪💪

  • Раднаскела

    14. mart 2021 | 23:24

    Биће добар кошаркаш, само делује као да ће да се сломи на пола!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA