≫ 

Matović ne zna kada će moći da računa na Miku, Zagorca i Mozlija: „Nemam nikakvu informaciju“

Trener Partizana svestan da je Zvezda dobrom odbranom onemogućila crno-bele u većem delu meča

  • 7

Partizan je ponovo ostao bez pobede protiv ekipe Crvene zvezde u večitom derbiju. Bio je to treći ovosezonski poraz crno-belih u duelu protiv ljutih rivala, s tim da će ih ovaj baciti u grčevitu borbu za to da izbegnu plej-aut i sutra će navijati za ekipu Krke protiv Borca, kako se stvar ne bi dodatno iskomplikovala.

Još jedan poraz i Partizan će izjednačiti negativan rekord po broju neuspeha u ABA ligi. Najviše ih je do sada imao 14 u sezoni 2015/16, a trenutno stoji na 13 poraza. A u sledećem kolu dolazi Mornar, još jedan užasno težak ispit.

- Pokušali smo da pružimo borbenu utakmicu, jer imamo skraćenu rotaciju bez trojice nosilaca igre. Njih su odmenili igrači iz juniorskog pogona. Nismo se snašli na izuzetno agresivnu igru Zvezde u odbrani tokom druge četvrtine. Zvezda je tada napravila veliku razliku, zbog čega smo mi ušli u jurnjavu gde smo teško mogli da ih stignemo, jer smo se dosta potrošili kako bismo smanjili minus – istakao je trener Partizana, Aleksandar Matović posle utakmice.

Užasan procenat šuta imao je Partizan na ovoj utakmici sa distance (2/17). Strateg crno-belih to pravda odličnom odbranom crveno-belih, na šta njegovi igrači nisu umeli da odgovore.

- Šut za tri poena zavisio je od Zvezdine agresivnosti, oni nam nisu dozvoljavali da imamo otvorene šuteve sa distance. Uglavnom su to bili pokušaji iz neizgrađenih situacija. Procenat je mali, ali je zato što je Zvezda igrala dobru odbranu – dodao je Matović.

Jasno je da je sve mnogo teže bez Radeta Zagorca, Vila Mozlija i Erika Mike. Moraće Partizan bez njih da krene u borbu za goli život na kraju ove sezone u regionalnoj ligi, a trener crno-belih apsolutno ne zna kada bi mogli da se vrate u pogon.

- U ovom trenutku nema nikakvu informaciju – zaključuje sa dubokim uzdahom Matović, verovatno svestan pozicije u kojoj se Partizan nalazi pred završnicu sezone.

Video: Ja se izvinjavam što sam vas čekao: Radonjić uljudno izribao reportera Arene sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    14. mart 2021 | 23:12

    To je vrlo vazno !!! ABA 2 nije ni malo lako takmicenje..

  • Ppp

    14. mart 2021 | 22:51

    Znaci otisli ili se se spremaju da odu...

  • Zulender 2

    15. mart 2021 | 06:45

    Vratite vrabca, djoko salica i bozo djumica i imacete igrace...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA