≫ 

"Predstavnik ABA lige će imati mesto u Evroligi": Poznati košarkaški novinar razvejao dileme

Vlada Stanković istakao da klubovi regiona ne moraju da brinu

  • 3
Vlada Stanković i Đordi Bertomeu Foto: MN Press

Vladimir Stanković, poznati srpski košakaški novinar i osnivač  i urednik magazina Koš, otkrio je gostujući na TV B92 da će regionalna ABA liga imati predstavnika u Evroligi. Stanković ima dobre kontakte sa kancelarijom ovog takmičenja u Barseloni jer je dugo godina tamo živeo i radio kao portparol takmičenja.

- Koliko znam, mesto za predstavnika regiona, za klub iz Jadranske lige, nije ugroženo. To mi je potvrđeno iz pres-ofisa Evrolige ovih dana. Tu se ništa, kažu, ne manja, i Jadranska liga ostaje sa statusom preferentne lige za jednu od takozvanih 'pozivnica - rekao je Stanković gostujući u studiju TV B92 uoči "večitog" derbija.

On je dodao da se to ne odnosi samo na šampiona lige:

- Namerno sam upotrebio termin 'predstavnik', jer ako bih rekao 'prvak', nisam siguran da bi svi klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi, a u slučaju osvajanja titule, mogli da ispune zahteve, standarde Evrolige da bi učestvovali u takmičenju.

- Tu mislim na salu, na hotel, aerodrom, na te tehničke uslove. To se ne dovede u pitanje ako titula ide u ruke Zvezde, Cedevita Olimpije, Budućnosti. Možda bi i Mornar mogao da prođe s obzirom da imaju novu dvoranu, mada ako se proširi - kaže Stanković.

Video: Davidovac, Volden i Dobrić zaustavili Zadrane: Zvezda ima dvocifrenu prednost na poluvremenu

Zvezda lagano rešava prepreke u domaćoj ligi, a danas (16.05) gostuje Voždovcu, i veliki je favorit – kvota na dvojku je 1,25, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Voždovac – Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA