≫ 

Savić: Voleo sam Džaju i Pižona, ali sa Zvezdom nisam bio blizak kao sa Partizanom

Novi sportski direktor crno-belih ispričao je da je igrao u mnogim rivalskim klubovima u Evropi

  • 4
Zoran Savić Foto: Mn Press

Zoran Savić, bivši proslavljeni as srpske košarke i nekadašnji direktor Barselone, zvanično je postao sportski direktor Partizana.

On je na konferenciji za medije odgovarao na mnoga pitanja, a jedno od njih je bilo vezano i za priče oko toga da je izjavio da navija za Crvenu zvezdu.

- Vezano za izjave o Zvezdi, ja sam 30 godina živeo u inostranstvu, bio sam i u Barseloni i Real Madridu, nikada mi niko nije pravio problem, zato sam se postavio tako da sam respektovao sve gde sam igrao. Imao sam u Bolonji jedan transparent. Izgubili prvu utakmicu kući, u situaciji pre derbija su tražili da pričaju sa mnom. Ja sam im rekao sve što je bilo ne bih promenio.

- Ne postoji čovek iz Hercegovine koji nije navijao za Velež, navijao sam i za Čelik, voleo sam Džaju, Pižona, ali to ne znači da sam sa KK Crvenom zvezdom bio blizak kao sa KK Partizan. Da nisam otišao u Barselonu, otišao bih u Partizan. Sa Zvezdom sam imao razgovore tada sa Cveletom, imao sam drugi poziv 2000. godine gde sam imao veliku ponudu od Zvezde, nisam želeo da mešam to jer je bilo i politike.

Zoran Savić Foto: MN Press

- Verovatno bih imao mnogo para na računu sada, ali imam neke kodeke i neću da mešam politiku i sport. Svi su mi prijatelji silom prilika Partizanovci. Niko od njih nije rekao ružnu reč, porodica Radomira Antića, Lončar, Željko Obradović, Mačvan, niko mi ružnu reč nije rekao o Partizanu.

Partizan ima svu moju koncentraciju, nema nikakvih sumnji, niit problema sa navijačima Crvene zvezde i Partizana. - rekao je Savić i dodao:

Video: Izjava trenera KK Partizan Aleksandra Matovića nakon utakmice sa KK Crvena zvezda

Zvezda je saladala Partizan u derbiju i ima otvoren put ka prvom mestu pred plej-of ABA lige. Na tom putu Cibona danas (18.00) ne bi trebalo da joj predstavlja ozbiljniju prepreku jer je razlika u kvalitetu ogromna. To potvrđuje i margina, pošto je kvota da će Zvezda slaviti s više od 19,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    16. mart 2021 | 13:58

    I hteo sam da dodam baš takav nam i ne treba u Zvezdi!Mnogo smo srećni jel smo i ovako jaki i bez tebe.

  • Žarkov Dragan

    16. mart 2021 | 13:54

    I to naš baš briga!Mnogo smo se potresli.

  • Zvele

    16. mart 2021 | 14:52

    Ma samo ti njima uzmi pare.Primaš platu od kluba,dovodiš svoje igrače i uzimaš procente.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA