≫ 

Pokuševski se "ohladio" posle rekorda, Bogdan jednocifren u šestoj uzastopnoj pobedi Hoksa

Atlanta nanela Hjustonu 17. uzastopni poraz

  • 1
Aleksej Pokusevski Oklahoma Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Oklahome poraženi su od Čikaga 123:102 dva dana posle velike pobede nad Memfisom u kojoj je glavnu reč vodio srpski tinejdžer i najmlađi igrač lige Aleksej Pokuševski sa rekordom karijere od 23 poena. Ovog puta "Poku" nije bio na visini zadatka, uostalom kao ni kompletan tim Tandera koji je lako položio oružje protiv Bulsa i Zeka Lavina čijih 40 poena ga je učinilo apsolutno prvom figurom utakmice.

Kada je reč o našem Pokuševskom, ponovo je kao starter dobio priliku, igrao je 29 minuta i za to vreme ubacio četiri poena. Iz igre je šutirao 2/9, za tri 0/2, imao je i 8 skokova i jednu asistenciju.

Kod Tandera najbolji strelac tima Glidžus-Aleksander je bio najefikasniji sa 21 poenom, a njemu skoro uz rame po efikasnosti centar Mozes Braun sa 20.

Što se tiče same utakmice, Oklahoma je odigrala krajnje loše u prvoj četvrtini posle koje je gubila rezultatom 42:28, povratila se "koliko-toliko" u drugoj, čak i preokrenula u jednom momentu , ali je onda Čikago serijom 21:5 u povoju treće deonice rešio pitanje pobednika.

- Mislim da večeras nismo pronašli način da se takmičimo na način na koji bi to trebalo za 48 minuta - razočarano je posle meča izjavio trener Oklahome Mark Dinolt.

Osim super raspoloženog Lavina, Bulse su napadački najjače gurali Lauri Markanen sa 22 poena i Tadeus Jang sa 17.

Za razliku od Tandera, Atlanta misli sasvim ozbiljno kada je reč o plasmanu u doigravanje, i za to ima kapacitete ove sezone. Tim našeg Bogdana Boganovića ostvario je šestu uzastopnu pobedu, ujedno naneo Hjustonu 17. uzastopni poraz - 119:107.

Teksašani su na ovaj način izjednačili neslavni rekord franšize po broju izgubljenih utakmica u nizu koji datira još iz sezone 1967/68. kada su bili u San Dijegu.

Poslednju pobedu Hjuston je zabeležio još 4. februara. Previše tumbanja i promene igračkog kadra ove sezone očito deluju razarajuće po rezultate ekipe koja je bez Hardena i Vestbruka sada u "traženju sebe".

Sa druge strane, Hoksi deluju zaista uigrano i kompaktno, predvođeni nekolicinom igrača koji u svakom trenutku mogu isporučiti rivalu 20+ poena. Protiv Hjustona je sav svoj potencijal iskazao Danilo Galinari koji je 20 od svojih 29 poena ubacio u prvom poluvremenu.

viktor oladipo Foto: Tanjug/Ap

Kolins je dodao 20 poena, Huerter 16, Jang 13 uz ne baš najbolje šutersko veče, ali i 14 asistencija. Naš Bogdan Bogdanović, koji polako hvata ritam posle pauze od mesec i po dana, irao je 10 minta i meč završio sa 7 poena - 3/8 iz igre, 1/4 za tri.

Atlanti je ovaj trijumf doneo i poravnanje broja pobeda i poraza (20-20) i održao tim u plej-of zoni istočne konferencije, na sedmoj poziciji, ispred Niksa.

REZULTATI

Boston - Juta 109:117

Čikago - Oklahoma 123:102

Hjuston - Atlanta 107:119

Majami - Klivlend 113:89

Filadelfija - Njujork 99:96

Portland - Nju Orleans 125:124

Los Anđeles - Minesota 137:121

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    17. mart 2021 | 13:19

    Pa za Atlantu je svejedno da li igra ,ili ne igra Bogdanovic.nema nikakve razlike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA