≫ 

Šou Lilarda u ludom preokretu Portlanda: Dao 50 poena iz 20 šuteva, Blejzersi dobili "izgubljen" meč

Lider Trejlblejzersa potvrdio klasu

  • 0
demijan lilard Foto: Tanjug/Ap

Sve može Demijen Lilard kad se zainati i "namesti" ruku, pa i da povede svoj tim do pobede uprkos rezultatskom deficitu od 17 poena šest minuta pre kraja utakmice! "Dejm" je bio igrač odluke protiv Nju Orleansa, u velikom preokretu Trejlblejzersa u poslednjoj četvrtini u kojoj je ubacio 20 poena, ukupno 50 - i sve to iz samo 20 šuteva!

Lilard je šutirao 7/7 za dva poena, 6/13 za tri, 18/18 sa penala, uz to imao i 10 asistencija.

Tačno na pola puta do kraja poslendjeg kvartala gosti su imali pomenutih 17 razlike, bili na putu za upišu glatku pobedu, ali je onda Lilard preuzeo stvari u svoje ruke i doslovce sam režirao veleobrt i trijumf koji će se pamtiti.

Lider franšize iz Oregona je bukvalno iskreirao gotovo svaki poen do kraja meča, što kao egzekutor, što kao asistent, od momenta kada je Portland krenuo da juri za preokretom.

Neumoljiv je bio Lilard u tom periodu meča, jednostavno nezaustavljiv i nepogrešiv. Imao je odgovor na svaki poen Pelikansa koji su se pred sam kraj uglavnom oslanjali na gabarite i moć Zajona Vilijamsona pod košem. Ipak, Lilard je uvek išao korak dalje - pogađao je za tri ili polaganja uz prekršaj, a tačku na fenomenalan meč stavio je sa dva penala 1.2 sekunde pre kraja, za pobedu 125:124.

Osim što je svoj tim "iščupao" iz kandži sigurnog poraza, Lilard je sebe pomerio za jedno mesto na večnoj listi igrača sa 50+ poena na jednoj utakmici. Sada je sedmi tamo, prestigao je Alena Ajversona i izjednačio se sa Lebronom Džejmsom.

Podvig Portlanda i Lilarda dobija na još većoj važnosti ako se zna da se drugi strelac tima Erik Mekalum tek vratio na teren posle povrede (imao je limitiranu minutažu) i da se čeka povratak Jusufa Nurkića.

REZULTATI

Boston - Juta 109:117

Čikago - Oklahoma 123:102

Hjuston - Atlanta 107:119

Majami - Klivlend 113:89

Filadelfija - Njujork 99:96

Portland - Nju Orleans 125:124

Los Anđeles - Minesota 137:121

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA