Stefan Jović podržao Mozzartovu akciju: Da sport bude dostupan svoj deci

Kroz projekat Besplatne škole sporta želimo da podižemo svest o ovoj važnoj temi, jer danas roditelji dosta novca moraju da izdvajaju za članarine da bi deca mogla da treniraju. Radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu Nišu

  • 1
Mozzart Foto: Branko Starčević

Koliko dece iz Niša sanja da jednog dana bude kao Piksi, Miljković, Karabatić? Koliko njih želi da krene košarkaškim stopama Stefana Jovića? Sportski gen grada na Nišavi usađen je u mlađe naraštaje, ali mnogi klinci nemaju mogućnost da se oprobaju u nekom klubu i ozbiljnije treniraju. Kompanija Mozzart pokreće projekat Besplatne škole sporta koji za cilj ima da vrati stare vrednosti – gotovo 300 mališana uzrasta od 7 do 11 godina moći će da se oprobaju u fudbalu, košarci, odbojci ili rukometu bez ikakve nadoknade, a akciju koja se održava u Beogradu, Nišu i Aranđelovcu podržala su najveća imena našeg sporta, proslavljeni reprezentativci i osvajači medalja, među kojima je i Stefan Jović.

Mozzart Foto: Branko Starčević

Plejmejker Srbije oduševljen je idejom da se u njegovom rodnom gradu 17. aprila održi javni čas košarke, a prethodno će u Beogradu biti organizovani javni čas fudbala (3. april) i odbojke (10. aprila). U Aranđelovcu je za 24. april zakazano rukometno druženje sa Ratkom Nikolićem. Prijave se šalju na adresu besplatneskolesporta@mozzartsport.com.

- Za decu je nekada najbolji poklon bila lopta, jer su više vremena provodili napolju - na igralištu su se družili, nadmetali i ispitivali svoje mogućnosti u raznim sportovima – priseća se Stefan Jović. - Talenat, posvećenost i trud su bili dovoljni da ih spazi neki lokalni klub, u kome bi mogli da treniraju i razvijaju se bez obzira na platežne moći roditelja. Danas se dosta novca na mesečnom nivou izdvaja za članarine, a kroz ovakve projekte želimo da pošaljemo važnu poruku – sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci.

Mozzart Foto: Branko Starčević

U okviru akcije “100 terena za jednu igru”, kompanija Mozzart otvorila je oazu pod obručima za Nišlije, koja je dobila ime baš po Joviću. Osvajač evropske, svetske i olimpijske bronze sada asistira Mozzartu u projektu koji za cilj ima vraćanje pravih sportskih vrednosti.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam deo sjajnog tima koji će se u narednom periodu truditi da podiže svest o ovoj važnoj temi, a hvala Mozzartu što će kroz ovu akciju spojiti decu sa njihovim uzorima. Zajedno možemo da ih motivišemo i ukažemo na to koliko je važno da se bave sportom, bez obzira na to da li sanjaju medalje koje smo osvajali ili samo žele da budu aktivni i treniraju neki sport. Znam koliko će ovaj događaj značiti deci iz Niša i radujem se javnom času košarke u mom rodnom gradu – zaključio je Stefan.

Mozzart Foto: Branko Starčević

NAJBOLJI POLAZNICI IDU U KAMPOVE KOD LEGENDI

Najbolji polaznici svake školice će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

- U projekat će biti uključena najveća sportska imena naše zemlje, a klubovi koje smo odabrali da sa nama realizuju ovu važnu akciju su veoma posvećeni radu sa najmlađima. Uvereni smo da će deca u ovim školama dobiti još veći motiv da treniraju i da će posle susreta sa legendama našeg sporta i oni početi da sanjaju medalje sa najvećih takmičenja – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija Mozzarta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA