Budućnost u problemu: Jedan od najvećih talenata crnogorske košarke neće igrati protiv Zvezde?

Fedor Žugić se povredio na meču sa Zadrom odigranom juče u ABA ligi

  • 0
Fedor Žugić, KK Budućnost VOLI - KK Zadar Foto: ABA liga - KK Budućnost VOLI

Narednog vikenda u ABA ligi čeka nas vrlo bitan duel za rasplet u gornjem delu tabele. Ekipa Crvene zvezde gostuje Budućnosti i nadaće se pozitivnom rezultatu, koji bi ih vrlo lako mogao smestiti na čelnu poziciju pred plej-of.

A kako stvari stoje, Budućnost će na ovom meču biti značajno oslabljena, pošto se jedan od najvećih talenata podgoričkog tima, Fedor Žugić juče povredio na susretu sa Zadrom i pod velikim je upitnikom za derbi sa crveno-belima, prenele su crnogorske Vijesti.

Ovaj košarkaš je napunio tek 17 godina i igra na poziciji beka, a ovo mu je inače prva profesionalna karijera u sastavu Budućnosti. Već je nekoliko puta uspeo da oduševi košarkašku javnost tokom tekuće takmičarske godine. On je rekorder Evrolige po najmanjem broju godina kada je načinio debi u ovom takmičenju, pošto je to učinio sa svega 15 godina i 157 dana.

Od dolaska Dejana Milojevića na klupu, počeo je da dobija sve veću ulogu u timu, postao je član startne petorke, a najbolju partiju pružio je protiv Cibone kada je ubacio 20 poena uz 6/7 sa distance, koji mu je inače najjače oružje.

Vijesti ističu da je problem skočni zglob. Snimci su pokazali da nema oštećenja, ali košarkaš i dalje trpi određene bolove i ne može da hoda, što znači da mu sledi pauza od nekoliko dana, te je pravo pitanje da li se uopšte može pripremiti za nedeljni derbi.

Možemo reći da je Budućnosti ovaj meč biti ili ne biti za plasman na prvu poziciju, pošto već ima poraz više od Zvezde, tako da će u slučaju pobede uspeti da se izjednači po učinku sa beogradskim sastavom.

Video: Radonjić: Držali smo konce u našim rukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA