≫ 

Čović: Za mene postoji samo jedan derbi, Zvezda i Partizan zaslužuju licencu Evrolige na 5 godina

Prvi čovek crveno-belih pričao o meču protiv Budućnosti

  • 40
Nebojša Čović Foto: Marko Jovanović

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu "TV Prva" gde je govorio o utakmicama koje crveno-beli igraju ovog vikenda.

Tu, pre svega, mislimo da večerašnji meč sa Panatinaikosom u Evroligi, ali i onaj bitniji za Zvezdu koji dolazi u nedelju veče (20.00) protiv Budućnosti u Podgorici.

Podsetimo, taj meč je imao uvertiru izjavom Čovića da meč protiv Budućnosti nije derbi, a zatim je usledio i kontraudar Dragana Bokana.

- Da li sada očekujete da je polemišem? Nije to prodaja krompira, paradajza i ostalih stvari. Ja znam tačno šta sam rekao, nisam ja kriv što mediji funkcionišu na osnovu klika. Ja sam rekao da nas čeka derbi, ako to može da se nazove derbijem. Za mene je derbi na ovom prostorima samo jedan: Zvezda - Partizan, Partizan - Zvezda. To je činjenica. Ovi što preko noći pokušavaju da budu veliki, teško to ide pored Zvezde i Partizana.

Takođe, Čović je pričao i o navodima iz Italije da će Zvezda dobiti dvogodišnju licencu Evrolige.

- Videli ste da je tokom nedelje bilo puno nekakvih informacija. Te Davidovac i Kolon, da mi idemo u EL. Što je uvek interesantno pred takve utakmice koje igramo na prostoru Crne Gore. A onda ide onaj pokušaj, kada vas neki zagrlje i poljube, pa šta može da vam se desi ujutru. Mi smo tog toplog zeca prošli 2018. godine. Prošli smo divljanje milogorskih funkcionera u Morači. Sad nema publike i valjda se to neće ponoviti. I nikad se nisu izvinili.

Saša Obradović Foto: ATA Images

- I nemojte me uvlačiti da polemišem s nekim s kim ne želim da polemišem. Ovo je ABA liga, nije Bokan liga. Mi moramo da vodimo računa, videli ste šta se dogodilo na meču Cibona - Budućnost. Trojica sudija, koji su sa srpske liste sudija, su kažnjeni posle tog meča, dobili su ocenu 2,5. Tu je mogao da se vidi model. Malo me je iznenadio Jovčić koji je ekstremno pošten sudija i možda je tu odlučilo neiskustvo. Ali očekujem da Bokan shvati da je ovo ABA liga.

Oni stalno prave neke zavre. Pred svaku utakmicu. Ja nemam ništa protiv, neka tako misle. Mi smo Crvena zvezda. Ja ne putujem u Podgoricu iz zdravstvenih razloga. Imao sam koronu i savetovano mi je da mirujem i da se ne nerviram... Videćemo ko je bolji i ko će pobediti u toj važnoj utakmici, jer su u derbiju već pobedili - poručio je Čović i dodao:

- Na ovom prostoru A licendu po svemu zaslužuju i Zvezda i Partizan, i to na pet godina. Treba nam i podrška država za garancije za finaniskju stabilnost. Ali mi ne odlučujemo oko toga. Mi radimo na tome, pričamo sa Evroligom, ali za sada još ništa nema. Finansije su jako bitne danas, sport je postao privredna grana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    19. mart 2021 | 11:25

    Zvezda je prvi KK na kome su udareni temelji jugoslovenske skole kosarke. Vi prvih 40 godina niste ni pratili basket,tako da nas obidjite,a evo jos dve sezone i ni po titulama niste bolji,osim tog Kupa sampiona.

  • Mrcke

    19. mart 2021 | 11:36

    Sta je grobovi, Covke objasnio??????

  • SrbskiBek

    19. mart 2021 | 11:41

    Mislim da covic gresi !! Dati licencu klubu iz ABA 2 ..je nemoguce !! ...mislim da oni treba lagano da postanu zvezdina "filijala" Gde bi se mladi igraci razvijali i ucili da igraju kosarku...samim tim bi i republika Srpska dobila prostor za napredak talenata preko igokee !!! ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA