≫ 

Sjajni Lazarević sa 12 poena za minut i po rešio triler sa Cibonom, FMP preskočio Partizan na tabeli

Simultanka krila domaćeg tima

  • 8
Košarka, FMP - Cibona Foto: FMP

Košarkaši FMP Železnika pobedili su Cibonu u uzbudljivom meču 22. kola Regionalnog takmičenja rezultatom 90:86 i tako stigli do osmog trijumfa u sezoni koji ih je u ovom trenutku odvojio od grupe ekipa sa sedam pobeda i usmerio ih ka sigurnoj zoni.

Zagrepčani su ostali na sedam pobeda i predstoji im velika broba da do kraja sezone sačuvaju mesto u najjačem regionalnom takmičenju.

Najzaslužniji za pobedu "Pantera" ovog puta je bio Stefan Lazarević koji je meč završio sa 21 poenom, od kojih je čak 12 dao onda kada je bilo najvažnije, u samoj završnici meča - u poslednjih minut i po uzbudljivog finiša!

Košarka, FMP - Cibona Foto: FMP

Pri rezultatu 77:80 za goste, krenula je neverovatna serija košarkaša Zvezde na pozajmici u Železniku. Najpre je pogodio oba penala, potom je zakucao za minimalno vođstvo, a već u narednom napadu pogodio trojku za prednost domaćeg tima 84:80!

I to nije bilo sve od Lazarevića večeras, pošto je do samog kraja bio rešen da mu sav trud ne bude uzaludan.

Do kraja je izveo još četiri penala, tri je pogodio, da bi svoju najbolju partiju sezone krunisao atraktivnim alej-ap zakucavanjem kojim je razrešio sve dileme oko pobednika. Podsetimo da se Lazarević pre izvesnog vremena vratio na teren posle dugog oporavka od teže povred kolena (ukršteni ligamenti).

Osim Lazarevića, FMP su ka pobedi najjače vukli Čović sa 20 poena i Nenadić sa 17, dok je kod Cibone Novačić dao 19, a Planinić i Prkačin po 16.

ABA, 22. kolo

Petak

Split - Mega 74:65

FMP - Cibona 90:86

Subota

Partizan - Mornar 17:00

Borac - Igokea 19:00

Cedevita Olimpija - Zadar 21:00

Nedelja

Budućnost - Crvena zvezda 20:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA