≫ 

Roko Leni Ukić ima zamerke na ponašanje Petruševa: "Ne dobacuje se starijima, ne provocira se"

Dva košarkaša dobila su obostranu tehničku grešku pred kraj duela u petak

  • 7
Roko Leni Ukić Foto: ABA liga / Split / Ivica Cavka

Sastav Mege je u petak u prvom meču ovonedeljnog kola ABA lige poražen u Splitu od istoimene ekipe (74:65), čime se faktički oprostio od borbe za plej-of, dok su domaći sa druge strane uplivali u nešto mirnije vode u borbi za opstanak.

Sama završnica meča, kada se sve lomilo, protekla je u znaku verbalnog okršaja između Roka Lenija Ukića i Filipa Petruševa, a sve pošto je hrvatski košarkaš pao na zemlju posle duela sa Milenkom Tepićem.

Nije mu ostao Ukić dužan, pa je i sam počeo da se svađa sa mladim srpskim košarkašem, a epilog je bio takav da su sudije ovog meča morale da im dosude po obostranu tehničku grešku. O svemu je iskusni igrač Splita rešio da progovori nakon same utakmice.

- Mali Petrušev je učinio neke stvari koje se ne rade u odnosu prema starijim kolegama, neke stvari on tek treba da nauči. Ne dobacuje se starijim igračima, posebno ne u gostima, ne provocira se – napomenuo je Ukić u razgovoru za hrvatski list „Sportske novosti“.

Dodao je da bi istu stvar učinio kada bi neko iz njegovog tima od mlađih košarkaša učinio slično. Kaže da sve treba da počiva na fer-pleju.

- I te stvari treba poštovati. I budite sigurni da je neki moj mladi saigrač napravio nešto tako prema Tepiću, ja bih ga ukorio. Takve stvari su suština sporta i to treba poštovati – zaključio je Roko.

Videćemo da li će se ovime staviti tačka na čitavu priču ili će se javiti Petrušev da obrazloži šta se desilo i zbog čega je Roko morao da reaguje i putem medija.

Video: Za mnoge nemoguća misija: Upoznajte devojku koja jednom rukom razbija sve u CS:GO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cacak

    21. mart 2021 | 15:58

    Sto posto istina,to radi svaku utakmicu,retko antipatican lik,nije ga onako udario igrac buducnosti.

  • NSCZ

    21. mart 2021 | 15:53

    Pa to je grobar sta si ocekivao. Nema taj ni K od kulture

  • Dorćol

    21. mart 2021 | 18:11

    Retko antipatičan igrač. Non stop provocira, štipa, udara na kvarno, psuje. Zato ga je Vili Rid udario, tamnoputi igrači ne daju na sebe. Sce je Roko u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA