≫ 

Jokić spavao, a onda kasno upalio MVP mašinu: Denver zaustavljen, Nju Orleans preživeo Nikolu

Jokić se nije video u prvoj četvrtini, a u drugoj se nije video celi njegov tim

  • 4
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera nisu uspeli da ubeleže i četvrtu pobedu u nizu pošto su su na svom terenu poraženi od Nju Orleansa sa 1113:108. Nagetsi su se ponovo oslonili na Nikolu Jokića koji prespavao prvo poluvreme, a onda izdominirao u drugom, ali Pelikansi su preživeli nalet glavnog favorita za MVP titulu NBA lige.

Jokić se nije video u prvoj četvrtini, a u drugoj se nije video celi njegov tim, ali je onda Nikola preuzeo sve u svoje ruke i stigao do tripl-dabla, koji ipak na kraju nije bio dovoljan za pobedu.

Srpski centar je sakupio 27 poena, 10 skokova i 11 asistencija, tu su bile i po jedna blokada i ukradena lopta, a procenti su bili prilično fantastični (9/15 za dva i 3/4 za tri poena).

Da nije postojao toliki pad u drugoj deonici, verovatno Nju Orleans ne bi ni mogao da parira ovoj mašini, ali u prvom poluvremenu je samo Džamal Marej držao Denver, koliko-toliko, u igri.

Gradili su Nagetsi, najviše preko Nikolinih leđa, i pokušavali da se vrate u igru, što im je pošlo za rukom, shodno tome da su na četiri minuta do kraja meča došli i do prednosti.

Ipak, u toj rezultatskoj klackalici, gostujući tim je vratio vođstvo koje je uz neverovatne napore na kraju uspeo i da sačuva.

Bilo je potrebno da u Nju Orleansu dva igrača odigraju partiju snova kako bi mogli da ispariraju Jokiću, a to se upravo desilo, jer su Brendon Ingram i Zajon Vilijamson ubacili po 30 poena i upisali po šest skokova (Zajon je imao i osam asistencija).

Jokić je došao do 12 tripl-dabl učinaka ove sezone, 52 u karijeri, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno, jer ga je ekipa još jednom ostavila samog na terenu.

Video: Protivnici nisu znali gde se nalaze: Jokićev novi tripl-dabl, pretekao je legendu i ušao u istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA